Limeta versus lamaie. Ce sa alegi?

Cu totii stim ca exista 2 tipuri, asa ca poate nu te-ai decis ce sa alegi intre limeta si lamaie obisnuita. Astazi ne-am propus sa-ti explicam mai multe despre aceste 2 fructe deosebite, folosite de intreaga lume

Daca ai incercat lime sau limeta, stii deja ca are o aroma patrunzatoare, ideala pentru limonade sau cocktailuri. Daca vrei sa incerci lime si in preparatele culinare, nu uita ca sucul de limeta merge de minune stors peste pastele cu fructe de mare.

Nu mai este un secret ca atat limeta cat si lamaia abunda in vitamina C si antioxidanti, asa ca este cazul sa le consumam mai des. Lime are un gust dulce amarui, mult mai tolerabil decat cel al lamailor obisnuite. Desigur ca si acelea sunt minunate, dar gustul lor este unul mai…intepator.

Limeta versus lamaie. Tie care iti place mai mult?

Asa cum am discutat si probabil stiai deja, limeta este perfecta pentru bauturi, dar nu numai. Despre lime dorim sa-ti reamintim ca are nenumarate beneficii. Asa ca este ok sa mananci felia de limeta din limonada sau din cocktailul tau.

Contine calciu, potasiu, tiamina, vitamina A, zahar, fier, niacina, vitamina B, fosfor, riboflavonoina, proteine si uleiuri esentiale. Vitamina B6 si acidul folic sunt la randul lor prezente in limeta, asa ca nu uita sa o consumi mai des.

Protejeaza contra cancerului si sustine structura ADN-ului, asa ca nu uita ca ai nevoie de acesti antioxidanti. Evident ca ajuta si in procesul de slabire, asa ca nu uita sa adaugi cate o felie in ceaiuri, apa plata, limonade, etc.

Dieta cu lamaie si beneficiile acesteia

Pe langa efectele pe care le are la nivelul starii de sanatate, lamaia are si capacitatea de a stimula intens sistemul digestiv. Asa ca nu vei avea probleme cu tranzitul intestinal, vei elimina toxinele, iar pofta de mancare va fi vizibil atenuata. Pe ce principii se bazeaza dieta cu lamaie?

– trebuie sa bei limonada din belsug, in timpul unei saptamani, atat cat va dura dieta. Vom incepe cu o detoxifiere puternica, asa ca in prima zi vei consuma 4 limonade.

Prima zi va fi cea a curatarii, asa ca vei consuma meniuri usoare. Ce inseamna asta? Ei bine, vei manca cereale integrale la masa de dimineata, salata de cruditati si branza feta la pranz, la pranz. La cina, o supa crema de legume si o salata de cruditati si putin pui…mai multe despre dieta cu lamaie >>>

Beneficiile lamaii sunt multiple, aceasta fiind o sursa sigura de:

– vitamine, precum: B1, B, B3, si C;

– saruri minerale

– oligoelemente precum: fier, fosfor, magneziu, cupru

– caroten

Asa cum probabil stii, lamaia are si rolul de a intari sistemul imunitar, de a tonifia intregul organism si de a alcaliniza organismul.

Apa cu lamaie pe stomacul gol este clar una dintre regulile de aur atunci cand vine vorba de o nutritie echilibrata, acest procedeu sustinand procesul de detoxifiere. Este bine sa adopti acest mic ritual la schimbarea dintre anotimpuri si nu trebuie sa faci acest lucru mai mult de 20 de zile, o data. Daca nu aveti probleme cu stomacul, puteti bea amestecul in prima saptamana, a fiecarei luni.

Poti pune atat suc de limeta cat si lamaie obisnuita in aceasta apa, tu pentru care vei opta?

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *