Cum sa ai o sanatate mai buna? Cinci sfaturi simple

In ziua de astazi, una dintre intrebarile pe care ti le adresezi cel mai des este -cum sa ai o sanatate mai buna? Si nici nu este de mirare, avand in vedere ce vremuri traim.

Toata criza creata din pricina virusului Covid-19 ne-a facut sa regandim adevaratele valori, teluri, motivatii. Oamenii au devenit mai interesati de bunastarea lor, ceea ce nu poate fi decat o veste buna. Pana la urma, cu totii ne intrebam cum sa avem o sanatate mai buna, in special in ziua de astazi.

Asa ca te vom ajuta sa iti aduci aminte ce poti face pentru a avea o viata mai sanatoasa, din toate punctele de vedere. Pentru ca puterea se afla in mainile noastre, dupa cum probabil majoritatea oamenilor banuiesc deja.

Cum sa ai o sanatate mai buna? Incepe cu mancarea si dieta zilnica

Am repetat de nenumarate ori acest lucru, dar nu ne oprim: sanatatea incepe in farfurie. Atat timp cat consumi zilnic fructe, legume proaspete, cereale, nuci, seminte, salate verzi si leguminoase, lucrurile vor sta bine. Cine mananca doar de la fast-food, alimente procesate, carne, prajeli, lactate si dulciuri, cu siguranta nu va reusi sa-si mentina starea de bine a organismului.

Asa ca nu uita sa mananci mai des cereale integrale si fructe la micul dejun, leguminoase si salate la pranz si produse vegetale la ceas de seara. Inainte de culcare ai nevoie ca digestia sa se produca mai repede, tocmai de aceea se zice ca nu trebuie sa mancam mult seara.

Apropo, indiferent ca tii sau nu dieta, este indicat sa mananci cu 4 ore inainte de ora de culcare. Stim ca poate fi greu la inceput, dar in acest mod te vei simti mult mai bine si vei adormi mai repede, un fapt mereu dezirabil.

Pentru ca somnul este urmatorul lucru despre care doream sa-ti vorbim. Importanta sa este de neegalat, asa ca fa bine si dormi in jur de 8 ore zilnic. Nu uita sa mergi la aceeasi ora la culcare si sa nu neglijezi acest aspect. Daca nu poti dormi sau ai probleme cu somnul, incearca tratamentele naturiste, vei ramane uimita cat de eficiente pot fi. Dar nu omite acest aspect si nu crede ca orele de somn nu sunt importante…

Cum sa ai o sanatate mai buna? Fa sport, citeste si practica meditatia

Cititul te poate ajuta enorm sa te relaxezi, asa ca nu uita sa citesti cateva pagini, inainte de culcare. Alege carti motivationale, pe care sa le poti citi cu usurinta seara. Acestea te vor ajuta si cu somnul, in special daca ai probleme, te vei bucura ca ai ales ceva lejer si usor de parcurs. Cititul stimuleaza creierul si elibereaza hormonii fericirii, asa ca vei avea o stare de bine de fiecare data cand vei practica acest obicei sanatos.

Despre sedentarism si efectele sale nefaste am mai discutat si o vom mai face. Chiar daca este o situatie de criza la nivel mondial, nu inseamna ca trebuie sa stam toata ziua in fata televizorului, in timp ce mancam si bem orice avem chef. Exista nenumarate tutoriale cu exercitii fizice pe care le poti parcurge in ziua de astazi, asa ca foloseste internetul in mod inteligent. De asemenea, iesi la plimbari scurte in jurul casei pentru a-ti intari sistemul imunitar care are mare nevoie de miscare pentru a functiona corespunzator.

Meditatia este acel obicei in care ar trebui sa renuntam la ganduri. Sigur ai auzit vorbindu-se despre meditatie si poate chiar te-ai intrebat cum functioneaza. Acest minunat ritual de origine asiatica te poate ajuta sa ai o viata mai linistita prin simplul fapt de a trai in momentul prezent.

Pe scurt, iti recomandam ca pentru 15 minute pe zi sa asculti o melodie relaxanta, perioada in care vei evita sa te atasezi de ganduri. Pur si simplu concentreaza-te asupra respiratiei. Observa cum inspiri si expiri si bucura-te de acest proces…Vei vedea cum incepi sa te relaxezi si sa te eliberezi de stres, acest mare dusman al omului modern.

Practica Tai Chi – ce trebuie sa intelegi?

Gasirea echilibrului interior este una dintre cele mai mari provocari ale secolului in care traim. Este bine de stiut ca nu esti singura. Lipsa activitatilor care te pot ajuta cu adevarat sa iti gasesti echilibrul interior este principala cauza a confuziei de care te simti coplesita uneori.

John C. Maxwell spunea ca “nu iti vei schimba niciodata viata pana nu vei schimba ceva din ce faci zilnic”.

Ghidul practic Principiile echilibrului cu Tai Chi iti dezvaluie secretele unei vieti echilibrate >>>>

Evaluarea acestui articol

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *