Trei sfaturi pentru un ten mai sanatos

Un ten mai sanatos poate fi dobandit doar avand o mai mare grija de noi, din toate punctele de vedere. In special atunci cand vorbim despre prevenirea procesului de imbatranire. Este fundamental sa intelegem ca tot ceea ce facem are un rol. Tot ceea ceea ce mancam, cata apa bem, daca facem miscare sau nu, daca suntem stresate, etc.

Tine minte ca toate acestea te pot afecta, asa ca poti sa ai un ten sanatos si ingrijit, asa cum ti-ai dori. Iar acest lucru se petrece chiar si in cazul celor care folosesc produse profesioniste de ingrijire a tenului.

Dar daca tu nu ai o dieta si un mod de viata care sa sustine sanatatea pielii, aceste produse nu vor face diferenta.

Un ten mai sanatos si mai ingrijit – ce trebuie sa faci?

Pe langa factorii proveniti din mediul inconjurator, se vor mai tine cont si de alte lucruri. De exemplu, cele doua procese din corp care nu fac decat sa imbatraneasca pielea. Este vorba despre procesul de oxidare si cel de glicatie. Datorita antioxidantilor despre care tot vorbim si care pot fi asimilati din mancare, primul proces poate fi atenuat.

Insa nu la fel stau lucrurile si in cazul glicatiei, care se petrece atunci cand o molecula de zahar se leaga de o proteina. Colagenul este la randul sau o proteina, care devine vulnerabila in aceasta situatie. Asa ca acest proces va duce riduri, decolorari ale pielii si alte aspecte neplacute. Ce este de facut?

Foloseste produse anti-glicatie. Exista produse de ingrijire cu ingrediente care tind sa stopeze acest efect nefast al zaharului asupra colagenului. Cel mai indicat ar fi sa vorbesti cu un dermatolog in acest sens.

Desigur, alt aspect fundamental este acela de a renunta la zahar. Sau cel putin sa reduci semnificativ produsele care-l contin. Poate fi una dintre cele mai bune idei, avand in vedere ca acest aliment afecteaza sanatatea din atatea puncte de vedere.

Detoxifierea de zahar – slabesti in mod natural

Regleaza glicemia rapid. Daca esti una dintre acele persoane careia i se face rau fara dulciuri, invata un truc. Sa ai la indemana seminte de dovleac, un smoothie sau unt de cocos este o idee buna, pentru a putea regla rapid aceasta situatie. O idee foarte buna este si ciocolata neagra, in special daca este calitativa

Evita stresul. Atunci cand esti agitata sau nervoasa, este foarte probabil ca pofta ta de dulce sa fie potentata, asa ca incearca sa-ti mentii calmul…mai multe despre cum poti scapa de zahar >>>

Un ten mai sanatos si mai ingrijit – mai putin alcool!

Alcoolul in exces va afecta pielea in timp, creand acel efect neplacut. Adica pielea isi va pierde fermitatea si elasticitatea, ceea ce sigur nu vrei sa se petreaca. Chiar si un consum moderat de alcool poate avea efecte nefaste asupra trupului, cu atat mai mult daca se consuma bauturi alcoolice tari.

Cel mai bine ar fi sa consumi un pahar de vin rosu, de 2-3 ori pe saptamana cel mult. Un vin natural contine resveratrol, renumit pentru capacitatile sale antioxidante de exceptie.

Alcoolul poate duce la agravarea bolilor de piele ca psoriazis, rosacee si multe altele. Cauzeaza deshidratarea si scade eficienta nutrientilor, afectand si capacitatea sistemului imunitar.

Asa ca gandeste-te de doua ori inainte de a bea un cocktail in plus, frumusetea si sanatatea ar trebui sa fie pe primul loc!

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *