Turmericul vindeca depresia – iata de ce!

Turmericul vindeca depresia, aceasta este una dintre concluziile unor studii recente. Asa ca exista si vesti bune atunci cand vorbim despre o boala greu de tratat. Dupa cum stii, bolile care afecteaza psihicul sunt dificile, in special ca nu exista tratamente care sa aiba rezultate imediate.

Asa ca incepem sa ne gandim daca nu cumva Natura ne poate ajuta si in astfel de situatii. Raspunsul este unul favorabil, asa ca turmericul vindeca depresia in anumite circumstante. Se estimeaza ca nu mai putin de 350 milioane de oameni din intreaga lume sufera de depresie. Din pacate, aceasta afectiune poate duce chiar la suicid. Fiind una dintre cele mai comune cauze ale mortii pentru cei cu varste cuprinse intre 15 si 29 de ani…

Traim intr-o lume din ce in ce mai trista, unde tinerii par sa fie intens afectati de ceea ce se petrece in jur. Ce putem face? Cea mai buna idee este sa eliminam stresul, gandurile negre si sa incercam si o abordare holistica. Haide sa vedem impreuna despre ce este vorba.

Turmericul vindeca depresia. Medicamentele pot da efecte adverse!

Este adevarat ca medicamentele pot ajuta pacientii care sufera de depresie. Dar din pacate acestia incep sa aiba alte simptome, cum ar fi oboseala acuta, senzatia de moleseala si o stare de absenta. Asa ca nu sunt mereu binevenite, in special daca persoana in cauza vrea sa incerce si alte alternative.

Mai multe studii sustin ca depresia poate fi tratata si in mod natural, iar turmericul a avut cele mai bune efecte pana acum. Exista cercetari realizate de americani si indieni care sustin aceste concluzii fericite.

De ce turmericul?

Pentru ca este o planta super eficienta, care are la baza o substanta activa denumita curcumina. Aceasta este, in esenta, un antioxidant foarte puternic care ajuta in lupta impotriva bolilor cronice. Un studiu din 2016 a aratat ca curcumina reduce semnificativ simptomele depresiei.

Jayesh Sanmukhani, un cercetator indian, a ajuns la aceeasi concluzie in 2014. Acesta a testat efectele turmericului cu cele generate de Prozac, celebrul medicament american contra depresiei. A remarcat ca efectele turmericului sunt similare cu ale acestuia. Iar vestea cea buna consta in faptul ca turmericul nu confera efecte adverse!

Turmericul este eficient pentru cei care nu sufera de depresii cronice, dar totusi experimenteaza anumite simptome specifice. Condimentul are capacitatea de a ajuta la eliminarea starilor de stres generate de depresie. Iar curcumina poate ajuta in multe alte situatii, de la probleme de indigestie, ulcere, artrite pana la boli si infectii virale, chiar si cancer. Asa ca proprietatile antioxidante exceptionale ale turmericului nu ar trebui sa fie trecute cu vederea.

Turmericul vindeca depresia. Consuma limonada-minune!

Turmericul are o aroma putin aparte, asa ca nu toata lumea il tolereaza. Din fericire, este nevoie de o cantitate foarte mica, asa ca poti pune un varf de turmeric in omleta, paste, supe sau tocanite.

Daca nici asa nu merge, incearca limonada cu turmeric. Asa ca la o carafa de limonada pune o lingurita din acest condiment. Adauga miere si putin piper cayenne si bucura-te de un remediu excelent pentru o gramada de boli. Evident ca preventia este cea mai buna idee, asa ca nu uita sa consumi turmeric preventiv.

Cumpara turmeric din locuri avizate, de la producatorii care ofera variante ecologice, acela este cel mai eficient.

Scapa de depresie. Ce au descoperit cercetatorii

Nu poti scapa de depresie chiar atat de usor pe cat se crede, iar multi considera ca este un “moft” al celor instariti, dar lucrurile nu stau deloc asa. Tocmai de aceea am ales sa analizam parerile cercetatorilor in domeniu. Se pare ca pentru a scapa de depresie nu este neaparat necesara medicatia, desi uneori poate fi recomandata.

Cel mai bine ar fi sa optezi tot pentru tratamente naturale, neinvazive, care sa te ajute sa intelegi mai bine acest fenomen controversat. Ei bine, unii specialisti si studii au ajuns la concluzia ca dieta mediteraneana ar fi perfecta…mai multe despre depresie aici >>>

4.9/5 (10)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *