Vrei sa arati bine fara machiaj? Cei mai importanti pasi

Ca orice femeie, sigur te-ai gandit si tu cum sa arati bine fara machiaj. Este normal sa ai gandul acesta. Oricat de mult ti-ar placea cosmeticele, parca uneori mai vrei si o pauza. Dar ce se intampla cand nu prea iti permiti acea pauza, din cauza anumitor probleme…estetice?

De multe ori tenul nostru devine sensibil si parca trebuie sa aplicam un fond de ten. Sau macar putin rimel si fard ca sa mai salvam aparentele. Ei bine, exista si alte solutii. Cum sa arati bine fara machiaj? Incepe cu cel mai important lucru: ingrijirea tenului.

Este vital ca tenul tau sa arate bine si fara machiaj. Altfel s-ar putea sa ai o problema cu pielea pe care ar fi bine sa nu o neglijezi. Mergi la un dermatolog daca este cazul si asigura-te ca ai o piele sanatoasa si curata.

Cum sa arati bine fara machiaj. Ingrijirea exemplara este primul pas

Daca ai fost la dermatolog si stii deja ce fel de ten ai, ar fi bine sa ii oferi ingrijirea cuvenita. Tine minte ca poti evita cu succes machiajul cand mergi pana la supermarket. Ai nevoie de o crema de tip BB sau CC si putin ruj pentru a arata foarte bine. Evident ca aceste produse sunt mult mai lejere si poti gasi si variante naturale sau care contin mai putine chimicale.

Desigur ca daca vei avea grija zilnic de tenul tau, s-ar putea ca un simplu rimel sa fie suficient pentru tine. Ce trebuie sa faci pentru a avea un ten sanatos?

Nu uita sa folosesti o crema cu factor de protectie. In special ca dupa 30 de ani pielea incepe sa imbatraneasca. Asa ca nu vrei ca acest lucru sa se petreaca. Tine cont de acest aspect, in special cand afara este vara, iar soarele arde cu putere. Asa ca o crema de zi cu SPF de macar 10 sau 15 este foarte importanta.

De asemenea, nu uita de hidratarea de seara. Alege o crema care ti se potriveste si aplic-o in fiecare seara, cu o ora inainte de culcare. In acest fel ai sanse mari sa eviti ca pielea ta sa fie uscata. De asemenea, poti gasi multe creme naturiste, antirid si hidratante care te pot ajuta foarte mult. Nu uita ca si tenul gras are nevoie de hidratare, asa ca nu sari peste acest pas.

Cum sa arati bine fara machiaj – un ten curatat este un ten sanatos

Asa ca nu uita sa folosesti un scrub sau masti purificatoare macar o data pe saptamana. La nivelul pielii exista tot felul de microbi si toxine care trebuie indepartate. Asa ca nu omite acest pas care va face diferenta in timp, asa cum vei remarca si tu.

Daca vrei sa cureti porii, este necesar sa apelezi la o masca cu tarate de grau. Textura sa este perfecta pentru procesul exfolierii. Asa ca pregateste-te sa spui adio cosurilor. Vei scapa si de sebum, odata ce aplici aceasta masca o data pe saptamana.

Ai nevoie de o lingura de tarate de grau, 3 lingurite de miere si putin ulei vegetal. Amesteca foarte bine cele 3 ingrediente si aplica pasta obtinuta pe tenul tau...vezi mai multe masti cu tarate de grau aici >>>

Nu uita sa te demachiezi in fiecare seara. Cu o apa micelara, in cel mai fericit caz. Nu iti imaginezi cat de mult poate suferi tenul tau daca nu te demachiezi constant si complet. Pielea, pleoapele, buzele vor fi predispuse imbatranirii premature si chiar infectiilor. Asa ca gandeste-te de doua ori inainte de a omite acest pas.

Cum sa arati bine fara machiaj – dieta sanatoasa si …vitamina A

Ar fi bine sa folosesti vitamina A, cumparata din farmacie sau magazinele naturiste. In acest fel eventualele cicatrici sau urme cauzate de acnee se vor vindeca mai repede. Este eficienta inclusiv impotriva arsurilor solare, asa ca nu uita sa ai mereu la indemana.

Desigur ca si vitaminele B, C, E precum si mineralele joaca un rol important. Pe scurt, mananca multe fructe si legume, cruditatile fiind esentiale pentru starea de bine a organismului. Si implicit, a pielii tale.

Asa ca fructele si legumele crude trebuie consumate zilnic, fara exceptii. Adauga cate o salata la fiecare masa si mananca fructe sau legume proaspete, intre mese. Poti lua si suplimente pentru a completa eventualele carente de vitamine.

Buze hidratate si sanatoase. Nu uita sa folosesti un balsam eficient in fiecare zi. Pentru ca altfel rujul tau nu va arata la fel de bine, in mod cert. Buzele uscate nu sunt la fel de frumoase, asa ca un balsam reparator este bine de avut in geanta si in sertarul de acasa.

De asemenea, nu uita sa eviti machiajul atunci cand este posibil. La plaja sau in casa, in diminetile de weekend chiar nu este necesar. Simte-te bine in pielea ta si ofera-i tenului tau un respiro…

5/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *