Oamenii foarte inteligenti prefera sa fie singuri. De ce?

Studii recente dezvaluie concluzii foarte interesante despre oamenii inteligenti. Si vorbim aici inclusiv despre cei care au nivel de inteligenta mult peste medie. Este o situatie aparuta relativ recent, de cand omenirea nu mai este fortata de descopere lucruri impreuna, neaparat.

Accesul facil la o tehnologie dezvoltata ne permite sa descoperim multe lucruri pe cont propriu. Fara sa mai fie nevoie sa lucram in echipe pentru a avea diverse reusite.

Asa se explica de ce multi oameni, in special cei inteligenti, care au o viata prospera, prefera sa fie mai degraba singuri…De ce se petrece acest fenomen? Despre toate acestea vom discuta in cele ce urmeaza.

Oamenii foarte inteligenti – prefera sa fie singuri, dar socializeaza deseori

Chiar daca prefera sa fie mai degraba singuri decat in mijlocul oamenilor, asta nu inseamna ca nu le place sa socializeze. Chiar daca nu tin mortis sa fie inconjurati de multa lume, oamenii inteligenti prefera sa comunice cu persoanele pe care le intalnesc. Multi adora sa calatoreasca, asa ca le place sa vorbeasca cu oameni noi, autentici, din toate colturile lumii. Explorarea si descoperirea noilor culturi se numara printre pasiunile lor.

Le place sa isi raspunde singuri la anumite intrebari existentiale, iar multi cauta solutii la diverse probleme, pe cont propriu. Cercetatorii americani de la Harvard au observat si ca persoanele cu un nivel ridicat de inteligenta au tendinta de a fi atrase de curentul spiritualitatii.

Si probabil ai auzit ca tot mai multi oameni merg in Asia, pentru a descoperi diverse culte religioase si spirituale. Yoga si meditatia fiind printre cele mai populare, in momentul de fata.

Sunt adeptii legii atractiei ( despre care am vorbit aici) si au incredere in propriile puteri. Cu alte cuvinte, multi dintre cei cu varste cuprinse intre 30-35 si chiar 40 de ani cred ca viitorul este dictat de ceea ce faci, in viata de zi cu zi. Adica, acestia cred ca atunci cand iti propui ceva si muncesti pentru telul tau, cu siguranta se va manifesta in viata ta.

Nu impartasesc cu toata lumea telurile lor personale si au incredere ca le pot indeplini. Stiu ca gandirea pozitiva este totul in viata. Iar cei care se plang, sunt tristi si se gandesc doar la lucruri negative nu vor reusi mare lucru…

Oamenii foarte inteligenti – este bine sa fii pe cont propriu?

Desigur ca psihologii ne recomanda sa petrecem timp si cu cei dragi. Dar la fel de important este si sa iesim in lume, sa avem momente de singuratate si sa facem ceea ce ne place. De exemplu, capacitatea de a ne descurca si rezolva singuri anumite lucruri este foarte importanta, considera specialistii. Asta nu inseamna ca nu poti cere ajutorul atunci cand ai nevoie. Dar se refera la faptul ca, este indicat sa incercam sa reusim si pe cont propriu.

Altfel am putea deveni dependenti de ajutorul celorlalti, ceea ce se petrece in multe situatii. Oamenii inteligenti au tendinta de a gandi pentru ei. De asemenea, invata multe lucruri pe cont propriu, pe care le folosesc ulterior, atunci cand situatiile se ivesc.

Desigur ca este indicat sa ai prieteni, dar nu este ceva rau daca ai tendinta sa fii mai singuratic. Valorifica prietenii adevarati, cu care simti ca rezonezi. Nu trebuie sa ai foarte multi si nici nu trebuie sa incerci sa iti faci mereu prieteni noi. Poti socializa si cu oameni pe care nu ii cunosti foarte bine, in acest mod descoperind lucruri noi, la care poate nu te-ai fi gandit.

Oamenii care injura sunt mai inteligenti – “stiinta” din spatele injuraturilor

Asa ca, data viitoare cand mai auzi pe cineva criticand pe cei care injura, nu uita sa le spui de stiinta din spatele acestui mit. Un studiu realizat de americani a aratat ca cei care si-au amintit un numar mai mare de injuraturi erau cei cu un IQ foarte ridicat, intr-o anume situatie data. Coincidenta sau nu? Probabil ca exista un adevar in spatele acestei cercetari.

Iar inteligenti nu sunt doar cei care injura. Vorbim si despre cei care se culca foarte tarziu. Acestia au de obicei o minte creativa si activa, care pur si simplu nu se poate opri la ora 22…totul despre acesti oameni aici >>>

4.73/5 (52)

Va rugam sa evaluati acest articol

Un comentariu la „Oamenii foarte inteligenti prefera sa fie singuri. De ce?

  • 25 iulie 2022 la 14:17
    Permalink

    Eu sunt o persoană care e inteligentă. Nu bea, nu fumează, nu înjură, nu critică, nu vorbește des urât și nu lovește intenționat. Accidentele pe care le-am avut în viața trecută au fost neatente. Persoanele care m-au ajutat să trec cu sănătate și fericire sunt cei din familie. Când greșesc, devin o persoană tăcută și dezamăgită de mine însumi. Pentru că știu că greșelile pe care le faci se pot repeta în viață la un timp îndelungat. Am înțeles ce înseamnă o persoană inteligentă care îi place să muncească singură. Eu muncesc sigur doar la pasiunile mele. Oamenii străini cu care vrei să-ți faci prieteni sunt înțelegători și au sufletul curat. Nu depinde de mine să fiu un om fericit, depinde cum mi-o construiesc singur. Dacă îmi place să mă plimb singur și să vorbesc singur pentru mine, înseamnă că sunt o persoană inteligentă. Când rezolv treburi grele cu minte, reușesc să am un succes la sfârșitul treburilor mele. Dacă e prea grea treaba, o las pe mai târziu ca simt momentul că mă pot întoarce la treabă. Eu nu vreau să fiu un om foarte inteligent, să jignești prin înjurături, nu înseamnă decât răutate în limbajul gândirii pe care o ai. Mulțumesc de afirmație.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *