De ce sa consumi proteine vegetale? Avantaje de neasteptat

Poate si tu te-ai intrebat de ce sa consumi proteine vegetale si cat de eficiente sunt acestea pentru sanatatea noastra. Ei bine, despre toate acestea vom discuta in cele ce urmeaza, pentru ca este cazul sa te lamuresti.

Dupa cum stii deja, proteinele sunt esentiale pentru celule, asa ca este important sa fie calitative. Exista si proteine animale, dar si proteine vegetale, ambele fiind esentiale pentru corpul nostru. Asadar, in mod evident proteinele animale sunt cele continute in carne, lapte si oua.

Pe de alta parte, cele vegetale se gasesc in foarte multe alimente, de la nuci si fructe, pana la leguminoase. Asa ca vei consuma cu precadere: mazare, fasole, linte, naut, banane, broccoli, soia, seminte de in, nuci, migdale si multe altele.

Este important sa intelegi ca atunci cand optezi pentru o dieta preponderent vegetariana, ar fi cazul sa fii foarte atenta la alimentatie. Varietatea trebuie sa fie cuvantul de baza, asa ca variaza alimentele vegetale consumate si bucura-te de o sanatate de fier. Si un organism mai puternic ca niciodata!

De ce sa consumi proteine vegetale – sanatate la puterea o suta!

Dupa cum stii, proteinele animale ne pot cauza multe probleme. Cele cardiovasculare si kilogramele in plus sunt doar doua dintre acestea. Cine are o dieta bazata pe foarte multa carne si lactate risca sa aiba cancer sau diabet, de asemenea. Asa ca atentie mare la alimentatie. Nu este vorba despre a fi vegetariana 100%. Dar este indicat sa existe un echilibru pentru a avea o stare de sanatate solida, multa vitalitate si energie.

Proteine vegetale din:

Leguminoase. Fara doar si poate reprezinta una dintre sursele sigure de proteine vegetale. Aceste contin si saponine, substantele esentiale in lupta cu colesterolul, dar au rol important si pentru imunitate si prevenirea cancerului. Contin saponine: fasolea negra si rosie, quinoa, nucile, arahidele, etc.

Aceste alimente vegetale contribuie si la diminuarea grasimilor din sange, si impiedica formarea calculilor renali. Asa ca ai grija de sanatatea ta cu ajutorul proteinelor vegetale.

Soia ocupa un loc special in clasamentul alimentelor vegetale, in special daca este nemodificata genetic si cumparata de la producatori seriosi. Asa ca nu uita acest lucru atunci cand esti la cumparaturi. In afara de faptul ca au proteine din abundenta, aceste boabe de soia contin si flavonoide, care previn si vindeca colesterolul „rau”, bolile de inima, dar si cancerul de san sau osteoporoza. Nu vor cauza alergii si sunt o alternativa minunata la produsele lactate. Ne referim la laptele de soia sau la iaurturi. Incearca-le si le vei adora, garantat!

Proteine vegetale – nu uita de nuci si seminte

Mananca nuci si seminte crude. Si nesarate, pentru ca acelea sunt cele mai eficiente. Ne referim la migdale, nuci, fistic, nuci braziliene, nuci pecan, caju si alune de padure. Sunt absolut necesare celor care vor sa fie sanatosi, indiferent daca mananca sau nu carne. Asa ca nu uita sa le consumi zilnic, in special ca gustari. De exemplu, inainte de masa de pranz, o mana de caju sau de nuci romanesti. Iti va potoli foamea si vei manca mai putin la masa. Plus ca abunda in proteine vegetale de calitate, reduc inflamatiile si iti confera mineralele si vitaminele necesare.

Semintele au de asemenea un rol esential pentru sanatatea noastra, asa ca nu te sfii sa le mananci mai des. Unele dintre cele mai eficiente sunt semintele de in sau de chia.

Ce proprietati au aceste seminte de chia?

– sunt o adevarata sursa de minerale. Cu zinc, cupru si mangan in compozitie, semintele de chia te vor tine departe de afectiuni respiratorii sau raceli. Unde mai pui ca vei avea o stare generala mai buna?

– contin fibre din abundenta. Asa ca te vor ajuta in procesul de digestie si iti vor imbunatati tranzitul intestinal. Poti sa le adaugi in smoothie-uri, pentru un plus de savoare…citeste mai multe despre semintele de chia aici >>>

Fructe. In special un fruct inainte de masa, pentru a avea o digestie eficienta si rapida. Asa ca mananca un mar, o mana de afine, zmeura, mure, o para, etc. Nu uita sa nu exagerezi totusi cu consumul de fructe. Dupa masa poti savura, la o jumatate de ora, o felie de ananas sau un fructe de papaya. Foarte bune pentru digestie, asa ca mananca-le fructe zilnic.

Nu uita ca la fiecare masa sa adaugi o salata sau legume crude, acestea aduc un aport incredibil, in ceea ce priveste sanatatea noastra. Asa ca nu uita sa le mananci in fiecare zi!

5/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *