Uleiul de copaiba. Beneficii si proprietati

Poate nu ai auzit pana acum, dar uleiul de copaiba poate fi considerat cu adevarat miraculos, avand in vedere ca are proprietati unice de vindecare. Ne referim la cele trei planuri de referinta: trupesc, psihic si spiritual.

Ar fi bine sa intelegem de ce uleiurile esentiale sunt recomandate in foarte multe situatii si cum le putem folosi. Tocmai de aceea astazi am ales sa aflam mai multe despre uleiul de copaiba. Vei descoperi ca acesta este foarte bogat in proprietati benefice, fiind un rezultat al rasinii arborelui de copaiba (Copaifera officinalis, din padurile amazoniene).

Acest ulei a fost folosit in America de Sud de sute de ani pentru a trata cele mai diverse boli, avand un efect antiinflamator, dezinfectant, cicatrizant si regenerant.

Uleiul de copaiba – ce trebuie sa stii?

Este folosit in nenumarate produse cosmetice, adica in sapunuri, creme, lotiuni si parfumuri. Dar, din fericire, ne poate ajuta si atunci cand vine vorba despre sanatate.

De exemplu, uleiul de copaiba este minunat atunci cand vorbim despre vindecarea afectiunilor pielii. Dar are un efect benefic si la nivel cardiovascular, digestiv, emotional, sprijina sistemul imunitar, respirator, etc.

Cum sa folosesti uleiul de copaiba?

Exista 2 modalitati pentru a-l folosi, in functie de ce vrei sa tratezi. Asadar poate fi vorba despre dureri, psoriazis, eczeme, acnee, dar si alte afectiuni similare. Asadar se poate inhala sau poate fi folosit local, adica aplicat direct pe piele.

Pentru prima metoda, este necesar sa ai un difuzor de arome, pentru a inhala cu succes uleiul. Desigur ca-l poti inhala si daca adulmeci uleiul direct din sticla. Poti pune cateva picaturi intr-un vas cu apa care fierbe si poti inhala aburii. In acest fel te va ajuta sa scapi de starile de anxietate, depresie, tristete, etc si vei aduce un plus de liniste si pace in viata ta.

Daca vrei sa aplici direct pe eczeme, poti pune putin ulei pe o discheta din bumbac si poti aplica direct pe zona afectata. Poti sa aplici si pe ten doar pentru a preveni si mentine sanatatea pielii.

ATENTIE! Daca stii ca ai pielea sensibila sau daca ai impresia ca esti alergica la uleiuri etc, ar fi bine sa te adresezi unui medic sau unui specialist inainte de a incerca aceste metode.

Uleiul de copaiba si sursele de incredere

Rezultatele uimitoare ale uleiului vor fi constatate rapid, dar fii atenta sa alegi un produs original. Fa o mica cercetare inainte de a cumpara si fii sigura ca uleiul tau este achizitionat de la un distribuitor de incredere. Se pare ca acest ulei este indicat si in cazul unor rani severe. Acesta are rolul de a accelera vindecarea, iar acest aspect este cunoscut de catre amazonieni inca din vremuri stravechi.

Efectul sau va fi evident in special in cazul eczemelor de tot felul, dar si in caz de: dureri musculare, ten gras, ten imbatranit, varice, vergeturi, imperfectiuni ale pielii, scalp iritat, intarirea sistemului imunitar, etc.

Incearca mai multe metode naturiste de vindecare, vei ramane placut surprinsa!

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *