Parintii de succes – ce au in comun?

Cu siguranta si tu te-ai intrebat ce au in comun parintii de succes, cei care par sa reuseasca sa duca la un bun final acest „job” dificil, care presupune educarea si formarea celor mici.

Desigur ca, ca toti cei care reusesc in viata, si parintii de succes au in comun anumite trasaturi care ti se vor parea de bun-simt, odata ce te vei familiariza cu acestea. Ce fac acesti oameni in mod diferit? Conform cercetatorilor, acestia stiu cum sa se poarte cu cei mici, pentru ca slujba lor sa fie un real succes.

Asa cum vei observa, nu este vorba despre a-i rasfata pe cei mici cat este ziua de lunga…Nicidecum! Pentru a se transforma in adulti fericiti, copiii nu trebuie sa faca tot ce vor. Este necesar sa inteleaga ca este important, sa aiba grija de ei si sa devina responsabili…Cum altfel ar putea deveni disciplinati?

Dar ce sa mai pierdem vremea?! Haide sa vedem cum ar trebui abordati copiii, pentru a deveni adulti de nadejde!

Parintii de succes – cum procedeaza?

  • le dau sarcini copiilor. Da, este cat se poate de normal si sanatos ca cei mici sa aiba indatoriri. Cum altfel sa invete ca este normal sa aiba responsabilitati? Este indicat ca acestia sa inteleaga de mici cat de important este aportul lor in aceasta lume… Acesti copii vor deveni adulti mai comunicativi, de incredere, care vor sti cum sa faca fata variilor situatii de viata.

Asadar, parintii de succes ii pun pe cei mici sa faca anumite lucruri. Fie ca este vorba despre dusul gunoiului, mici cumparaturi, curatenie in camera…Ramane la alegerea ta. Dar fii sigura ca le vei face un bine copiilor, in acest mod!

  • invata-i sa fie sociabili. Studiile au aratat ca adultii care au interactionat in copilarie cu cei de varsta lor s-au dezvoltat mult mai bine decat restul. In sensul ca s-au adaptat mult mai bine la serviciu, au creat noi relatii, prieteni, fara sa aiba mari dificultati. In schimb, cei care nu avut parte de comunicare au avut de suferit. Au fost chiar predispusi la a comite infractiuni, la a consuma alcool, etc. Desigur, doar anumiti adulti care nu socializeaza ajung aici.

Parintii de succes – de ce au asteptari mai mari?

  • asteptari ridicate. Da, atunci cand parintii cred cu adevarat in copiii lor, acest lucru se va ilustra in reusitele lor ulterioare. Un studiu american a aratat ca parintii care isi incurajau copiii au reusit sa-i indrume pe acestia sa mearga la facultate, de exemplu.

Fara sa puna presiune asupra lor, acesti parinti i-au determinat pe cei mici sa devina oameni responsabili, care vor sa-si croiasca un drum in viata. Atunci cand parintii au incredere in odraslele lor se pot intampla minuni. Acestia vor fi mai siguri pe ei si vor avea tendinta de a avea o viata mai buna

  • se inteleg bine cu copiii. Foarte important, in special in momentul in care devii,practic, un „mentor”. Copiii care fac parte din familii conflictuale tind sa aiba probleme comportamentale. Parintii de succes se inteleg bine, iar copiii percep aceasta stare. La fel, cei care nu se inteleg nu fac decat sa afecteze moralul celor mici.

Alt studiu arata ca acei copii crescuti doar de un parinte pot sa fie mai stabili emotional decat cei care sunt crescuti de parinti care se cearta mereu. Fii prietena cu copiii tai, trateaza-i ca pe niste egali si arata-le iubirea ce le-o porti

  • parintii de succes se autoeduca. Aceasta regula ar trebui sa fie printre cele mai importante. Citeste, informeaza-te, mergi la cursuri de parenting. In ziua de astazi avem nenumarate oportunitati, asa ca nu uita sa inveti in continuare. Sa fii parinte nu este deloc simplu, asa ca ar fi bine sa acorzi atentia cuvenita acestui rol.

Parintii de succes mai au in vedere ceva important: dezvolta o relatie trainica cu copilul. Este foarte important sa fii prieten cu cei mici si sa le intelegi starile. Cum altfel ai putea sa fii apropiat de ei si sa-i indrumi in viata?

Nu pierde din vedere acest aspect crucial. Dezvolta o relatie armonioasa cu copilul, invata-l sa iubeasca, sa ierte si sa fie intelegator. In acest fel vei reusi sa educi un copil care nu va avea probleme emotionale si va sti cum sa-si construiasca o viata frumoasa.

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *