Cate proteine sa consumi zilnic?

Cate proteine sa consumi zilnic este cu siguranta una dintre cele mai populare intrebari pe care le pun in special oamenii care vor sa aiba grija de silueta. Dar nu doar acestia, se pare ca grija proteinelor a cuprins mai multe categorii si nici nu este de mirare. Sa fie proteinele de vina pentru kilogramele in plus? Sau este doar un mit?

Astazi vom afla cate proteine sa consumi zilnic, in cazul in care vrei sa ai grija de silueta ta. Sa fii in forma nu este mereu un lucru usor, asa ca este necesar sa aflam mai multe despre o dieta sanatoasa.

Desigur ca stii ca proteinele sunt esentiale pentru sanatatea organismului. Tocmai de aceea trebuie sa descoperi care sunt cele mai indicate surse, in ce cantitati este bine sa le consumi, etc. Putina lume stie efectiv ce sa manance pentru a nu se ingrasa.

Intr-o lume in care afectiunile create de malnutritie au atins cote alarmante, este imperios necesar sa descoperim mai multe despre ce ar trebui sa mancam zilnic.

Cate proteine sa consumi zilnic? Cate sunt prea multe?

Desigur ca exista anumite limitari impuse de specialisti, vizavi de numarul de proteine care ar trebui consumat zilnic. Asadar, se pare ca un barbat ar trebui sa consume in jur de 50 grame de proteine pe zi, iar o femeie in jur de 45 grame. Mai exista o regula dupa care se ghideaza specialistii: la fiecare 9 kilograme este nevoie de 8 grame de proteine.

Cate proteine sa consumi zilnic? Tine cont de greutatea ta pentru a sti ce sa faci. Este demn de mentionat ca aproximativ 10-35% din aportul caloric este bine sa provina tocmai din proteine. Desigur ca o persoana care face miscare zilnic poate consuma mai multe proteine decat cei care sunt sedentari. Nu exagera cu nimic, asa ca nu te forta nici sa scazi prea drastic numarul de proteine.

Este bine de stiut ca aceste elemente au rolul de a produce si furniza energie, ajuta si la formarea musculaturii, avand multe functii in organism. Asa ca nu le neglija nici atunci cand vrei sa slabesti. Vei vedea imediat de ce.

Cate proteine sa consumi zilnic – de ce ajuta in procesul de slabire?

Este foarte simplu. Pentru ca vor oferi o stare de satietate mai indelungata decat alte alimente. Nu este obligatoriu sa iei proteine doar din produse animale. Alege-le si pe cele vegetale care sunt cel putin la fel de eficiente. ATENTIE: prea multe proteine animale pot duce la cresterea colesterolului. De asemenea, aceste persoane vor fi mai predispuse la boli cardiace si tensiune ridicata!

Dureri de cap si alte efecte secundare

Atunci cand consumi mai multe proteine si mai putini carbohidrati, poti resimti rezultate negative, mai ales in fazele initiale ale dietei.

Pe langa dureri de cap, dieta bogata in proteine poate cauza stari de ameteala, oboseala si slabiciune. Pentru ca acest tip de dieta elimina deseori fructele si legumele, este posibil sa suferi de asemeni de constipatie, diaree si greturi.

Alte efecte secundare ale dietei bogate in proteine sunt…citeste totul despre efectele unei diete bogate in proteine aici >>>

Cate proteine sa consumi zilnic? Pastreaza un echilibru si respecta regula de mai sus, altfel ai putea avea probleme. Nu iti face probleme, proteinele sunt consumate rapid, dar grasimile se depun cu succes. Tocmai de aceea alimentele cu grasimi sunt una dintre probleme, chiar daca acestea contin si proteine…

Cate proteine sa consumi zilnic – surse vegetale

Nu te lasa pacalita de faptul ca legumele nu au proteine si sigur nu te vor ajuta. Nimic mai fals. Poti sa le incluzi in dieta ta, chiar si cand esti la regim. Desigur ca au calorii, dar ideea este sa nu mananci portii uriase. Asa ca, mananca mai des:

  • soia
  • broccoli
  • varza de Bruxelles
  • mazare
  • linte
  • naut
  • falafel
  • fasole neagra
  • ciuperci

Poti incropi niste retete absolut delicioase, chiar si fara carne! Poti sa descoperi mai multe retete vegetariene aici >>>

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *