Relatia de cuplu: de ce este bine sa iti tachinezi partenerul

Conform cercetatorilor in domeniu, acele persoane care stiu sa se tachineze reciproc si sa rade unele de altele (cu dragoste) stiu ce inseamna relatia de cuplu sanatoasa. Despre ce vorbim? Este vorba despre faptul ca cele mai sanatoase relatii de cuplu sunt acelea in care partenerii stiu sa rada unii de ceilalti, gasind umor in tot felul de situatii de viata amuzante.

Asadar, glumele facute cu bun-simt si dragoste nu fac decat sa intareasca relatia de cuplu. Atunci cand te poti amuza de defectele celuilalt, intr-un mod dragastos, este clar ca ai depasit anumite limite.

Cercetatorul Jeffrey Hall de la Universitatea din Kansas, SUA a condus nu mai putin de 39 de studii, care au studiat 15.000 de persoane, de-a lungul a 30 de ani.

Acesta a publicat concluziile sale si ale echipei, asa ca rezultaltul final este unul foarte interesant. Si benefic, atunci cand vorbim despre relatiile amoroase!

Relatia de cuplu – ce rol are umorul?

Ei bine, unul mult mai important decat ai fi crezut. Se pare ca cei care au parte de un partener care are acelasi umor ca si el, este un om mai fericit. Asa ca secretul este in a gasi pe cineva pe aceeasi lungime de unda cu tine, chiar si atunci cand vorbim despre umor.

Jeffrey Hall a adaugat: „Oamenii spun ca-si doresc un partener cu simtul umorului, care sa fie alaturi de ei atunci cand lucrurile nu sunt tocmai amuzante. Dar in realitate lucrurile nu stau asa. Oamenii isi doresc, de fapt, pe cineva care sa aiba un simt al umorului similar, pentru a putea crea impreuna glume si momente amuzante, agreate de ambii.”

In relatia de cuplu, valoriile si pasiunile similare ocupa un loc de top. Fie ca este vorba despre glume caracteristice cuplului, create chiar de ei sau pur si simplu capacitatea de a se simti bine unul cu altul, un lucru este cert: umorul este esential. Poate nu te-ai fi asteptat sa fie atat de important in cuplu, dar se pare ca asa este!

„Nu conteaza ce va amuza, ideea este sa fie ceva care duce intr-un punct convergent. Adica, daca amandoi va amuzati din pricina glumelor mai…bizare, este minunat, spre exemplu. Inseamna ca aveti un mod similar de a privi lucrurile, ceea ce este excelent,” a mai adaugat Hall.

Relatia de cuplu – ce legatura este intre umor si…siguranta!

In studiul lui Hall, s-a mai evidentiat un aspect important: cei care se pot tachina in voie, cu dragoste unul fata de celalalt, sunt in general si mai siguri in privinta relatiei lor. Adica protejarea celuilalt si senzatia de siguranta exista in relatia de cuplu unde umorul este prezent si individualizat.

„Joaca intre parteneri, tachinarea, etc sunt aspecte cruciale intr-o relatie sanatoasa. In general cei care pot rade cu dragoste, unul de celalalt, creand glume nisate sa zicem, au o relatia mai solida si studiile arata ce acestia au o atractie puternica unul fata de celalalt.”

Hall a mai adaugat: „Desigur ca exista si reversul medaliei, cei care au un mod agresiv de a glumi nu sunt tocmai ok. Asa ca, daca observi ca partenerul tau vrea sa te submineze cu tot felul de glume rautacioase, ar trebui sa faci ceva in aceasta privinta.”

Umorul abuziv poate fi in realitate o forma de abuz, in special cand celalalt incearca sa-si puna partenerul intr-o lumina proasta. Fugi de astfel de persoane!

Relatia de cuplu ar trebui sa fie un spatiu sacru, unde cei doi sa-si exprime sentimentele si emotiile cu dragoste si grija unul fata de celalalt. Nu uita sa razi si sa-ti iubesti partenerul asa cum este, traind momente umoristice care va fac placere!

5/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *