Alergia alimentara. Semne si metode de vindecare

Poate ca nu stiai, dar alergia alimentara face nenumarate „victime”, tocmai de aceea este foarte important sa acordam o atentie sporita la ceea ce mancam.

Iar aceasta afectiune poate afecta chiar si acele persoane care par sa manance sanatos. Iar acestea nici macar nu stiu ce se petrece. Ce poti face in aceasta situatie? Trebuie sa fii un pic atenta la ceea ce consumi, de fapt.

Care sunt alimentele la care poftesti mai mult? Ce contin acestea? Au in compozitie substante chimice periculoase? Desigur, pentru a scapa de alergia alimentara este o idee buna sa ceri si parerea unui specialist.

Dar sa incepem cu inceputul. Cum se manifesta de obicei aceste alergii? In primul rand, eruptii la nivelul pielii, umflaturi, etc. Dar sa aflam mai multe.

 

Semne care pot prevesti alergia alimentara:

– dificultate in a pierde in greutate. In general aceste persoane tind sa nu reuseasca sa slabeasca. Acesta este un semn de alergie alimentara, in sensul ca unul sau mai multe alimente pe care le consumati in mod constant „isi face de cap.” Si nu te lasa sa slabesti, sub nicio forma. Ai grija in special la alimentele care contin multe chimicale sau zahar

– balonarea. Si acesta poate fi un semn de alergie, chiar daca la prima vedere pare sa fie vorba despre cu totul altceva. Atunci cand observi ca in mod constant ai senzatia de balonare, desi consumi lichide, s-ar putea sa fie o problema. Mai ales daca ai aceasta senzatie pe tot parcursul zilei, desi mananci alimente sanatoase. La nivelul alimentatiei. Daca problema persista, cel mai bine ar fi sa ceri si o parere avizata, adica cea a unui medic specialist

– ai pofte. Mari si de necontrolat aproape. In special cand vine vorba de anumite alimente. Iti suna cunoscut? In acest caz, s-ar putea sa te confrunti cu alergia alimentara. De multe ori aceste dependente ascund deficite de care nici nu iti imaginezi ca le ai. Tocmai pentru ca exista dezechilibre in organism

– slabiciune. De multe ori nu doar inaintarea in varsta sau oboseala creeaza aceste efecte, asa ca fii atenta la semne. De multe ori organismul sufera din pricina unei afectiuni si aceasta este maniera sa de a atrage atentia

– alergiile de „sezon”. De multe ori alergia alimentara poate fi confundata cu alergia de sezon, care se petrece primavara, cu precadere. Dar de fapt, atunci doar se intensifica, mascand o afectiune legata de alimentatie

Alergia alimentara, ce mai trebuie sa stii

In primul rand elimina alimentele procesate, pline de E-uri, fast-food, etc. Ai grija si la gluten, alcool, tutun, soia. Daca alergiile persista ar trebui sa iti faci niste teste mai avansate pentru a afla despre ce este vorba.

Si tine minte ca alergia alimentara poate da si alte simptome. Vorbim despre crampe, diaree, greata. Poti manifesta chiar si probleme de respiratie.

Cele mai comune alergii, potrivit specialistilor, sunt la alimente ca:

– produsele lactate
– arahidele
– fructe de mare
– ouale

Desi pare ceva simplu la prima vedere, lucrurile nu stau chiar asa, tocmai de aceea este necesara si parerea specialistilor. Daca nu vrei un tratament alopat, cere parerea unui medic naturopat, care iti va da un tratament naturist.

Si acestea pot face minuni, mai ales ca oamenii care sufera din pricina acestei alergii sunt in general mai sensibili, pe tot parcursul vietii. Iar plantele si leacurile naturale te pot ajuta foarte mult.

 

 

Evaluarea acestui articol

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *