Obiceiuri pentru o piele frumoasa

Ca sa ai o piele frumoasa si ingrijita trebuie sa faci anumite lucruri pentru a o mentine, acest lucru nefiind chiar atat de simplu. La prima vedere poate parea o chestiune de noroc, avand in vedere ca unele femei au o piele de invidiat, fara sa faca nimic. Altele par sa se confrunte mereu cu afectiuni ale pielii, in special ale tenului.

Sa fie doar o chestiune de noroc? Ei bine, lucrurile nu stau chiar asa. Desigur ca unele au o „gena” favorabila, pe cand altele par sa aiba mereu probleme cu pielea. Sa fie oare ceva de facut? Aici este „secretul”, exista multe lucruri pe care le poti face.

Obiceiuri pentru o piele frumoasa – ce trebuie sa faci

 

1. Iritatii ale tenului. Traim intr-o lume in care telefonul mobil este indispensabil, dar cat de bine este sa il apropii mereu de tenul tau? Desigur ca nu este indicat, daca vrei sa ai o piele frumoasa. Ai observat ca uneori apar mici iritatii ale pielii (roseata, etc)? Nu este intamplator.

Se pare ca ecranul telefonului mobil poate avea de 10 ori mai multi microbi decat o toaleta. Asa ca nu uita sa stergi de cateva ori pe zi ecranul, pentru a fi in siguranta. Foloseste servetele umede calitative, cu Ph propice pielii.

2. Spala pensulele de machiaj. Chiar daca nu le folosesti decat in interes personal, tot trebuie sa le speli, din cand in cand. Ia in calcul acest aspect. Exista servetele umede speciale si pentru acestea, asa ca nu uita ca o data pe luna, sa le stergi cu grija.

3. Evita grasimille si zaharul. Dupa cum probabil stii, sunt dusmanul numarul 1, atunci cand vorbim de piele. Desigur, nu este vorba de diete foarte stricte, ci unele pline de vitamine si nutrienti. Tine minte asta si nu uita sa te axezi pe consumul de fructe si legume.

4. Nu exagera cu cremele exfoliante. Nu putine sunt femeile care au tendinta sa exagereze, atunci cand vine vorba de curatirea tenului. Este normal sa aplici o astfel de masca din cand in cand, dar fara sa exagerezi. Altfel nu vei obtine o piele frumoasa si sanatoasa.

5. Fa dus dupa ce vii de la sala. Este foarte important sa te cureti cat mai repede, deoarece atunci cand esti transpirata trupul tau este plin de microbi. Asa ca nu uita acest fapt, chiar daca nu ai transpirat prea tare. Sterge-te cu prosopul cat mai repede si ai grija de pielea ta.

O piele frumoasa – ce trebuie sa stii

Este clar ca atunci cand apar semne precum roseata, iritatiile si alte probleme similare, ceva este in neregula. Asa ca nu lasa ca lucrurile sa mearga prea departe. Ai grija de tenul tau, aplica uleiuri esentiale in loc de creme si tine-te de igiena.

Apropo, nu uita sa te hidratezi cat mai des, daca vrei sa ai o piele frumoasa si sanatoasa. Incearca sa consumi cel putin 1,5 litri de apa pe zi si vei vedea minunea.

 

 

 

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *