Curmalele, o adevarata sursa de sanatate

Sunt dulci, satioase si pot fi mancate in loc de desert, asa am putea descrie curmalele, aceste fructe absolut delicioase si sanatoase.

Iar asta nu este tot. Studiile arata ca sunt si foarte sanatoase, daca sunt consumate periodic, asa ca nu ar trebui sa le eviti. Include-le in dieta ta si observa beneficiile.

Curmalele pot preveni hipertensiunea, atacurile cerebrale si cele de cord. Unde mai pui ca stimuleaza metabolismul si te ajuta sa ai o sanatate mai buna.

Curmalele si beneficiile lor

– persoanele care se confrunta cu constipatia pot rasufla usurate, acest fruct are rolul de a rezolva aceasta problema. Asa ca te pot ajuta sa reglezi cu usurinta tranzitul intestinal. Ce ar trebui sa faci? Lasa o mana de curmale la inmuiat pentru o noapte intreaga, dupa care bea apa respectiva. Vei constata ca are efectul unui laxativ usor

– daca tot vorbim de probleme digestive, te poate ajuta si in cealalta problema, adica diareea. Datorita potasiului continut te vor ajuta sa rezolvi aceasta afectiune mai repede decat ai crede

– te confrunti cu lipsa de fier sau ai probleme cu anemia? Atunci curmalele vor fi rezolvarea ta. Daca te confrunti cu asa ceva, consuma cel putin 100 de grame de curmale pe zi si vei vedea efectele. Desigur, nu neglija salatele, acestea au de asemenea fier din belsug

– ajuta chiar si in procesele de slabire, gratie mineralelor continute. Curmalele contin totusi si zahar, asa ca nu exagera. Incearca sa le consumi dimineata pe stomacul gol, in combinatie cu cereale integrale

– au rolul de a preveni si reduce colesterolul „rau”. Vor avea grija sa iti curete sangele si sa il subtieze

– sunt recomandate si persoanelor care vor sa intareasca sanatatea inimii. Sfat: consumati-le dupa ce au fost inmuiate in prealabil, puteti incerca si dejunul Kolath, in acest caz.

– te confrunti cu tensiunea prea crescuta? Atunci consuma cateva curmale pe zi, contin magneziu, care are un efect important in aceste cazuri.

Curmalele versus desertul traditional

Din curmale se pot pregati nenumarate dulciuri savuroase sau pot fi consumate ca atare. Nu te sfii sa incerci retete noi si sa profiti de beneficiile acestor fructe deosebite. De asemenea, curmalele au rolul de a-ti imbunatati viata sexuala. Pot creste libidoul si trateaza si disfunctiile sexuale.

Lasa-le la inmuiat peste noapte in lapte de capra, iar dimineata amesteca-le cu miere. Un minunat remediu pentru fertilitate, dar si potenta.

 

 

3/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *