Oul de prepelita – organic, sanatos si nutritiv

Oul de prepelita aduce chiar mai multe beneficii decat oul de gaina. Sanatos, organic si nutritiv, oul de prepelita poate fi consumat zilnic pentru a te mentine sanatoasa si frumoasa.

Printre beneficiile aduse de consumul acestor oua se numara:

  • Imbunatatirea vederii
  • Revitalizarea organismului
  • Imbunatateste metabolismul
  • Regleaza tensiunea arteriala
  • Amelioreaza simptomele alergiilor
  • Detoxifica organismul
  • Previne instalarea bolilor cronice

Oul de prepelita si beneficiile sale

Oul de prepelita poate fi gasit si la noi in tara si este tipic Europei si Americii de Nord. Dimensiunea sa este mai redusa decat a oului de gaina sau rata, motiv pentru care ouale sunt in mod obisnuit consumate cate 4-5 simultan.

Galbenusul oului este unul mare, comparativ cu albusul. Galbenusul contine foarte multi nutrienti si este bogat in calorii. Asadar, daca vrei sa iti mentii silueta sau daca ai un colesterol mare, nu este recomandat sa mananci prea multe.

Beneficiile oului de prepelita

1. Imbunatateste vederea

Oul de prepelita este bogat in vitamina A, fapt care il face un aliment de baza pentru sanatatea vederii tale. Oxidarea vitaminei A duce la prevenirea cataractei si a prevenirii distrofiei maculare (muschiul ochiului), ceea ce iti va pastra o vedere buna pentru mai mult timp.

2. Stimuleaza cresterea

Asemeni oului de gaina, oul de prepelita ajuta la crestere. Avand un continut ridicat de proteine, oul ajuta la dezvoltarea masei muculare.
Totodata, oul este bogat in calciu. Calciul ajuta la intarirea oaselor, stimuland cresterea. Dar beneficiile nu se termina aici! Continutul nutritiv al oului stimuleaza si: cresterea tesuturilor, a celulelor si imbunatateste sistemul circulator.

3. Reduce tensiunea arteriala

Un numar de minerale esentiale si potasiu, contribuie la sanatatea inimii tale. Potasiul este un element cheie in reglarea si in mentinerea sub control a tensiunii arteriale. O buna tensiune arteriala inseamna o inima sanatoasa si sanse minime sa suferi de un infarct.

Mineralele ajuta la dilatarea si relaxarea arterelor, reducand stresul pus pe sistemul circulator.

4. Stimuleaza metabolismul

Complexul de Vitamine B prezent in oul de prepelita, ajuta la stimularea metabolismului.

5. Vitalizeaza organismul

Oul are o valoare energetica mare, motiv pentru care este excelent consumat dimineata. Omleta din oua de prepelita poate fi atat gustoasa cat si o sursa excelenta de energie. Incepe ziua in forma consumand fie si un singur ou de prepelita la micul dejun. In acest fel vei putea reduce din consumul de bauturi energizante sau cafea.

6. Amelioreaza simptomele alergiilor

Oul de prepelita contine proteina ovomucoida. Aceasta actioneaza in organism ca un anti-alergenic natural. Asadar, daca prezinti simptome tipice unei alregii cum ar fi inflamarea, roseata, congestia sau alte simptome, consuma oua de prepelita pentru a ameliorare.

7. Previne bolile cronice

Datorita proprietatilor sale antioxidante, oul de prepelita te poate proteja de bolile cronice. Radicalii liberi nu se mai pot forma, asadar nu pot afecta organele si provoca boli precum cancerul.

Sanatatea ta generala este protejata prin continutul de vitamina C regasit in aceste oua.

5/5 (4)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *