Meniu sanatos de Paste! Cum sa te mentii in forma

Se apropie sarbatorile pascale si probabil ca te gandesti la bunatatile care se vor servi si cum ai putea opta pentru un meniu sanatos.

Cand iti imaginezi cate preparate gustoase, pline de calorii se vor servi cu aceasta ocazie, sigur ti se pare greu de crezut ca ai putea alege ceva care sa nu ingrase.

Chiar daca vei manca putin mai mult decat de obicei, nu inseama ca nu poti face anumite lucruri pentru a te mentine in forma.

Ce ar trebui sa faci pentru a-ti mentine silueta?

1.Pentru a prepara un meniu sanatos de Paste, trebuie sa te gandesti putin la cateva aspecte importante. De exemplu, ce ar fi sa eviti excesul de zahar, sare si grasimi?
In locul traditionalului miel, ai putea alege peste, curcan sau pui. Nu este obligatoriu sa mananci traditional, poti alege un preparat deosebit. Internetul abunda in retete speciale, care cu siguranta iti vor incanta papilele gustative.

2. Ar fi indicat sa eviti prajelile, care iti aduc calorii in plus si chiar nu sunt sanatoase. Ai face bine sa optezi pentru preparate la cuptor sau gratar.

Garniturile ar putea fi inlocuite cu orez brun, salate sau chiar paste integrale.

SFAT: o salata excelenta ar putea fi compusa din branza de capra, rucola, rosii si zeama de la o lamaie.

3. Pentru un meniu sanatos, evita dulciurile din supermarket. Chiar daca par apetisante, gandeste-te ca sunt pline de chimicale si calorii goale.

Opteaza sa prepari chiar tu un desert delicios cum ar fi un chec sau o tarta cu mere. Alege ingrediente naturale si desertul tau va avea cu totul alt gust.

4. Gustarile dintre mese pot fi formate din fructe si legume, in loc de prajituri sau oua. Alege fructele uscate, nucile, morcovii cruzi. Efortul va merita, avand in vedere ca vei avea un trup de invidiat si dupa sarbatori.

5. Un meniu sanatos inseamna sa nu exagerezi cu portiile. Daca ai o anumita pofta, fii sigura ca nu alegi cea mai mare portie, ba chiar din contra.

Alege sa te disciplinezi si selecteaza portii mici, dar savuroase.
Cand simti ca ai atins acea senzatie de satietate, nu mai continua sa mananci. Atunci va incepe sa se depuna. In acest fel vei evita si indigestiile sau alte probleme digestive.

In aceasta perioasa, spanacul este una dintre vedetele sezonului.  Incearca o friptura alaturi de o garnitura de spanac, facut ca in Ardeal, adica cu lapte si usturoi.

Meniu sanatos de paste si…sport!

Chiar daca este sarbatoare, nu inseamna ca trebuie sa stai in casa si sa mananci incontinuu. Nicidecum, ar trebui sa fie un moment relalxant, asa ca alege sa te plimbi si sa te bucuri de vremea calda. In acest fel, te vei mentine in forma, iar silueta ta nu va fi afectata.

Un meniu sanatos este compus din ingrediente sanatoase si naturale, asa ca evita toate acele condimente si sosuri gata facute. Poti sa condimentezi friptura folosind ingrediente de calitate, pe care le poti gasi in orice magazin naturist.

Alege sa prepari o masa sanatoasa de Paste, iar problemele de greutate nu vor mai reprezenta o preocupare pentru tine.

 

Evaluarea acestui articol

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *