Alimente vegetale pe care sa le incluzi in dieta zilnica

In ultima vreme se tot vorbeste despre acele alimente vegetale care te pot ajuta sa ai o sanatate mai buna. Iar astazi ne-am propus sa iti prezentam cateva dintre fructele, legumele, radacinoasele si nucile care nu ar trebui sa lipseasca.

Desigur ca exista si condimente care sunt necesare unei bune stari de sanatate, iar turmericul este unul dintre ele. Oricum ar fi, aceste alimente vegetale ne vor ajuta sa fim mai in forma, sa avem mai multa energie si sa tinem greutatea sub control, aspect pe care sigur ti-l doresti si tu.

Haide sa incepem primavara cu dreptul si sa mancam mai sanatos, doar in acest mod vei avea un trup de invidiat!

Alimente vegetale pe care sa le incluzi in lista

Turmericul, atat din timp cat il incluzi in dieta ta, te va ajuta sa ai o imunitate mai buna si va preveni bolile cronice si autoimune. Asa ca nu uita sa adaugi un praf de turmeric in supe, sosuri, chiftelute, etc. Un lucru mic pe care il poti face, dar care va aduce nenumarate beneficii.

Cartofi dulci – saraci in calorii si bogati in beneficii! Asa cum ti-ai putut da seama dupa culoare, cartofii dulci abunda in caroten, precursorul vitaminei A, asa ca te poate ajuta sa-ti imbunatatesti vederea. Acestia mai au in compozitie vitamina C, B2, B6 si B7 dar si minerale precum cuprul, folatii, magneziul si fibrele. Reduc inflamatiile din corp si intaresc sistemul imunitar, dar regleaza si glicemia. Au in compozitie si antioxidanti, asa ca ar fi bine sa-i consumi mai des. Se pot fierbe sau pune la cuptor, pe o tava tapetata cu hartie de copt, vor iesi minunati.

Nucile abunda in grasimi vegetale si sanatoase (Omega 3), plus ca sustin activitatea creierului. Asa ca nu uita sa consumi cateva nuci, migdale, caju, etc la gustare. Dar asigura-te ca le cumperi pe cele nesarate si neprajite, acelea contin cele mai multe vitamine, minerale si grasimi vegetale sanatoase.

Alimente vegetale – fructe de padure sau seminte de chia

Fructele de padure sunt minunate atat pentru o silueta de vis, cat si pentru mentinerea unei sanatati de fier. Contin vitamina C, flavonoizi, fibre si antioxidanti. Asa ca nu uita sa le adaugi in smoothie-uri sau la gustarile dintre mese. Aceste fructe de padure ar fi bine sa le consumi aproape zilnic. Uneori poti lua afine, alteori poti opta pentru mure, zmeura sau capsune, alegerea iti apartine.

Semintele de chia – Ce proprietati au?

– sunt o adevarata sursa de minerale. Cu zinc, cupru si mangan in compozitie, semintele de chia te vor tine departe de afectiuni respiratorii sau raceli. Unde mai pui ca vei avea o stare generala mai buna?

– contin fibre din abundenta. Asa ca te vor ajuta in procesul de digestie si iti vor imbunatati tranzitul intestinal. Poti sa le adaugi in smoothie-uri, pentru un plus de savoare

– ajuta la dezvoltarea masei musculare. Te pregatesti sa arati mai bine in acest sezon calduros? Atunci semintele de chia te vor ajuta, sunt de un real folos pentru cele care merg la sala. De aceea, sunt consumate cu regularitate si de sportivi…citeste mai multe despre semintele de chia aici >>>

Nu uita sa consumi mai des si avocado, lime, kale, spanac, sucuri naturale si ceaiuri de plante, sfecla, naut si linte. Vei vedea ca in acest fel sanatatea ta va fi mai puternica, iar trupul tau va arata mai armonios ca oricand. Bineinteles ca te vei simti mai bine si vei avea mai multa energie ca oricand!

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *