Nutrienti: alimente cu aproape zero calorii, dar care iti vor tine de foame

Orice femeie isi doreste sa aiba un trup de invidiat, doar ca nu este intotdeauna simplu sa slabesti mancand, deoarece nu stii ce alimente au putine calorii, dar contin super nutrienti.

Special am realizat acest articol, pentru a ajuta acele femei care vor sa piarda cateva kilograme intr-un mod sanatos, fara prea multe batai de cap. Poate ca nu stiai, dar exista multe alimente pe care le poti consuma si care abunda in nutrienti, asa ca, pe scurt, nu vei muri de foame daca „apelezi” la acestea.

Desigur, inainte de toate iti reamintim ca pentru a slabi sanatos, trebuie sa ai o dieta pe masura si sa nu uiti un aspect esential: miscarea. Aceasta poate fi formula imbatabila atunci cand vorbim de slabit. Este indicat sa stii ce mancaruri au minerale, vitamine si antioxidanti, pentru a alege intelept, de acum incolo.

Asadar, care sunt alimentele cu foarte putine calorii, dar care contin nutrienti?

1. Portocalele. Vrei o gustare sanatoasa si satioasa? Atunci alege o portocala sau un fresh, aceste fructe sunt bogate in vitamina C si au doar 47 de calorii per suta de grame. Asa ca nu te feri sa le consumi, ori de cate ori iti va fi foame.

2. Conopida. In afara de proprietatile sale antioxidante si anti-inflamatorii incredibile, conopida mai reprezinta si o minunata sursa de nutrienti „de caliltate”, care iti vor potoli foamea, mai repede decat ai crede. Incearca sa o consumi intr-un mod sanatos, adica facuta la cuptor sau inabusita. Contine doar 25 de calorii la suta de grame.

3. Merele. Vestite pentru calitatile lor curative si de preventie a bolilor, merele pot fi de un real folos si in cadrul curelor de slabire. Nici nu este de mirare, avand in vedere ca au doar 52 de calorii la suta de grame si le poti consuma in nenumarate feluri. Desigur, cel mai bine ar fi sa le mananci crude, cat mai aproape de starea lor naturala.

4. Pepenele. O gustare minunata, de care ne putem bucura mai mult vara, tocmai de aceea am face bine sa profitam din plin, atunci cand isi face aparitia pe piata. Pepenele contine acei nutrienti necesari pentru ca tu sa obtii senzatia de satietate mult ravnita si sa slabesti. Are doar 30 de calorii per suta de grame. Abunda in antioxidanti si are nenumarate beneficii in ceea ce priveste metabolismul.

5. Varza. Nu este nici pe departe un aliment „periculos” in cadrul dietelor de slabire, sustind din plin acest proces. O poti gati in foarte multe feluri, iar salata este excelenta, fiind o garnitura perfecta. Are doar 25 de calorii la suta de grame si are si capacitatea de a sustine sanatatea cardiovasculara.

6. Castravetii. Ideali atunci cand te grabesti si vrei sa faci o salada sanatoasa si satioasa. Plini de vitamine, minerale si antioxidanti, aceste legume bogate in nutrienti de cea mai inalta calitate au doar 16 calorii la suta de grame si reprezinta gustarea ideala.

7. Morcovii. Un diuretic natural, morcovii vor sustine dieta de slabire, fiind, de asemenea, o gustare pe care nu ar trebui sa o omiti. Mai au rolul de a proteja vederea, regleaza glicemia si au proprietati anti-inflamatorii. Doar 41 de calorii la suta de grame.

8. Broccoli. Daca vrei un aliment sanatos care sa iti asigure necesarul de fibre si proteine, atunci broccoli este alegerea perfecta. Ajuta digestia, se gateste foarte usor (este bine sa il inabusi 2-3 minute doar) si are aproximativ 34 de calorii la suta de grame.

9. Zucchini. Te-ai saturat de celebrii nostri dovlecei? Atunci incearca ceva similar, dar mai gustos: zucchini. Poti incerca sa ii pui pe gratar sau poti face o supa crema de legume excelenta, ramane la latitudinea ta. Tine minte ca au doar 17 calorii la suta de grame.

Nu uita ca acestea sunt doar o serie de fructe si legume care te pot ajuta sa consumi nutrienti, foarte bune mai sunt si: lamaile, rosiile, sflecla si grapefruit-ul, toate fiind surse esentiale de vitamine si minerale.

 

4.71/5 (7)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *