Mic dejun de weekend – omleta in lipie, reteta SIMPLA

Daca si tu vrei sa ii impresionezi pe cei dragi cu un mic dejun de weekend absolut delicios, iti recomandam reteta de astazi. Desigur, este o idee foarte buna si pentru cei care pur si simplu vor sa se rasfete cu un preparat absolut delicios si usor de gatit.

O astfel de omleta poate deveni lejer un pranz, in special daca adaugi si o salata de cruditati langa. De asemenea, poti servi o supa crema de legume inainte, daca iti este foarte foame si vrei sa fii sigura ca rezisti pentru mai multe ore.

Asadar, daca vrei sa te bucuri de un mic dejun de weekend mai aparte, mergi la cumparaturi inainte cu o zi. Cumpara oua proaspete, lipii, ciuperci, urda, rosii, avocado si sunca. In special daca preferi varianta mai satioasa, cu carne.

Cum se prepara acest fel minunat de mancare? In cele ce urmeaza iti vom dezvalui secretele noastre.

Mic dejun de weekend – cum se prepara?

Ai nevoie de:

– 2 oua proaspete

– o lipie

– o rosie taiata rondele

– cateva frunze de spanac (optional)

– o ciuperca mare, feliata

– o felie de sunca (optional)

– o felie de urda pe care o sfarami

– sare, piper, putin ulei

– 2 felii de avocado

Mod de preparare

Se bat bine ouale, se adauga putina sare, piper, turmeric, etc. Se incinge tigaia, se pune putin ulei, dupa care se adauga feliile de rosie. Se lasa un minut si se adauga ouale batute. Se lasa la rumenit, dar avand grija sa nu se prinda de margini. Cand observi ca s-a gatit pe o parte, pune lipia deasupra si rastoarna totul.

Nu iti face griji, daca ai incins bine tigaia, omleta deja s-a rumenit pe acea parte si se va desprinde usor, lipindu-se de lipie. Acum pune lipia in tigaie, avand omleta deasupra. Mai pune urda, felii de ciuperci, de avocado, sunca, etc. Mai lasa un pic la rumenit (cateva secunde) si indoaie lipia cu acest continut, creand o lipie umpluta cu bunatati. Lasa sa se mai rumeneasca un pic, pentru a se topi branza si serveste apoi alaturi de o salata de cruditati.

Mic dejun de weekend – ce zici de un desert?

Dupa o astfel de omleta delicioasa, ar merge de minune o felie de banana bread (paine de banane). In esenta, este un chec cu banane, absolut delicios si usor de facut. Spune adio deserturilor din comert si prepara ceva deosebit, in cel mai scurt timp!

Paine de banane de post – cum se pregateste

Ingrediente:

– 4-5 banane foarte bine coapte ( cu coaja neagra)
– 2 linguri ulei de masline
– 1 lg praf de copt
– o cana de faina integrala…reteta integrala >>>

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *