Alimente care te scapa de balonare

Aceste alimente care te scapa de balonare te vor uimi, in sens pozitiv. In special ca sunt gustoase, naturale si usor de preparat. De acum incolo, ar fi bine sa ai grija mai mare la nutritia zilnica.

Nu doar pentru a scapa de fenomenul acesta, dar si pentru sanatate. Fara doar si poate ca cei care consuma fructe si legume, cruditati, salate, etc au un tranzit mai bun.

De asemenea, nu vor avea probleme in ceea ce priveste kilogramele in plus. Care sunt acele alimente care te scapa de balonare? Discutam in cele ce urmeaza, cand vom descoperi impreuna mai multe despre o nutritie eficienta, din toate punctele de vedere.

Esti gata sa schimbi meniul zilnic?

Alimente care te scapa de balonare – ce sa mananci mai des?

In primul rand, mananca mai rar semipreparate, mancaruri prajite, dulciuri, fainoase, fast-food, sucuri carbogazoase. Deci, ar trebui sa ai o dieta mai sanatoasa, pentru ca problemele de balonare pot semnala aparitia unor afectiuni serioase. Asa ca fereste-te de gastrite si alte boli similare.

Mananca mai des kiwi, in special la gustare. Nu este acid, abunda in vitamina C si fibre, iar daca le cumperi coapte bine, vor fi un desert minunat. Merg de minune si la micul dejun sau in smoothieuri.

Pepenele galben este alt fruct de sezon, ideal pentru a scapa de balonare. Nu ingrasa, este delicios, iar daca il mananci la gustarea dintre mese iti va tine de foame, asa ca vei manca mai putin la mesele principale.

Sparanghelul nu este doar delicios, in special servit alaturi de oua, parmezan sau somon, dar este si un aliment bazic, foarte sanatos pentru stomac.
Este nevoie sa il fierbi cateva minute si sa il condimentezi la final cu sare, piper si un strop de ulei de masline.

Iar asta nu este tot, sparanghelul abunda in nutrienti si este un antiinflamator foarte eficient. Sparanghelul mai are in compozitie si quercitina, camferol si isorhamnetin.

Ca sa intelegi de ce insistam atat de mult cu privire la bolile inflamatorii, iti reamintim ca inflamatiile cronice, odata raspandite duc la boli grave ca diabetul de tip 2, bolile cardiovasculare si cancerul…mai multe despre sparanghel >>>

Alimente care te scapa de balonare – ghimbir, avocado, lamaie

Nu neaparat in aceasta ordine, dar asigura-te ca le introduci in dieta zilnica. Ghimbirul este recunoscut pentru proprietatile sale de mentinere a sanatatii gastrice. De asemenea, previne cancerul si te ajuta sa scapi de senzatia de foame. Adauga cateva bucatele de ghimbir in ceai si mananca-le, daca poti.

Au un gust ciudat, in prima faza, dar fii sigura ca te va ajuta enorm. In special daca esti la regim.

Avocado abunda in grasimi vegetale si nutrienti, asa ca este ideal la micul dejun sau/si la cina. Serveste 1/2 de avocado alaturi de 2 felii de paine prajita si o salata de rosii, stropita cu suc de lamaie si ulei de masline.

Sucul de lamaie ajuta stomacul sa-si revina, asa ca o limonada cu putin zahar brun te va sustine. Apropo, in loc de sucurile acidulate, prepara o limonada sau un ceai pe care il poti raci. Sunt naturale, sanatoase si merg de minune vara.

Castravetii reprezinta cel mai bazic aliment, asa ca nu uita sa-i consumi mai des. In special in salate, cu putin ulei de masline. Poti sa-i asortezi la aproape orice mancare, asa ca practica mai des acest obicei.

5/5 (16)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *