Alimente pe care ar trebui sa le consumi zilnic

Desigur ca exista alimente pe care ar trebui sa le consumi zilnic, asa ca nu neglija aceste informatii. Nutritionistii recomanda sa mancam anumite fructe si legume, asa ca ar trebui sa tinem cont de aceste aspecte.

In special ca este vorba despre cruditati, care, in mare parte, sunt esentiale pentru starea noastra de bine. Asadar, care sunt acele alimente pe care ar trebui sa le consumi zilnic? Discutam in cele ce urmeaza despre avocado, castraveti, seminte de canepa, grapefruit si multe altele.

Nu este prea tarziu sa iti schimbi dieta, asa ca incepe chiar de maine sa mananci mai sanatos, indiferent de situatia anterioara. Un lucru este cert: nutritia joaca un rol cheie in viata noastra, asa ca nu ar trebui sa uitam acest aspect.

Alimente pe care ar trebui sa le consumi zilnic – avocado, spanac si rosii

Unele dintre cele mai importante in lista noastra. Avocado este bogat in grasimi vegetale de inalta calitate, conferind corpului energia de care are nevoie, fara sa apelam la carne. Te va ajuta sa ai un colesterol mai mic si o inima mai sanatoasa. De asemenea, este ideal in dietele de slabire.

Poti manca jumatate de avocado la micul dejun, alaturi de 2 felii de paine integrala si o salata de rosii stropita cu putin suc de lamaie.

Spanacul este bogat in fibre, vitamina C si previne inflamatiile, asa ca este indicat in dieta. Nu uita ca poti sa consumi salate cu spanac crud sau poti sa-l gatesti, dar atunci isi va pierde o parte din proprietati.

Supa rece de rosii – Gazpacho. Iata cum se prepara!

Daca pana acum nu ai incercat supa rece de rosii poate ca ar fi momentul sa o faci. Nu de alta, dar aceasta reteta originara din Spania are o prospetime aparte. Si o savoare nemaipomenita! Asa ca este momentul sa incerci Gazpacho.

Asa este denumita in Spania si o poti gasi in foarte multe restaurante, avand un scop racoritor, dar si hranitor. Nu degeaba se serveste rece. Este grozava pe timp de vara aceasta supa rece de rosii. Dar desigur ca va fi binevenita in orice sezon.

Ingrediente

– 800 grame rosii

– o ceapa

– 2 castraveti medii

– 2 catei usturoi…reteta completa de gazpacho aici >>>

Alimente pe care ar trebui sa le consumi zilnic – grapefruit si seminte de canepa

Semintele de canepa – de ce sa le incluzi in dieta? Pentru ca au nutrienti in compozitie, asa ca te vor ajuta sa ai o digestie eficienta si rapida. Contin aproape la fel de multe proteine ca renumita soia. Si probabil ca stii deja cat de importante sunt proteinele vegetale in dieta de zi cu zi. Desigur ca sunt indicate si cele animale, dar nu intr-o proportie covarsitoare.

Cel mai bine este sa ai 2-3 zile saptamanal in care mananci doar alimente vegetale. Vei vedea cat de bine vei incepe sa te simti. Plus ca nu se vor mai depune grasimile cu atata usurinta…mai multe despre semintele de canepa >>>

De asemenea, grapefruit este un fruct citric care te poate ajuta sa previi nenumarate boli. Este bogat in vitamine precum C, dar si A, B, E si K. Nu duce lipsa nici de minerale si contine calciu, acid folic, fosfor si potasiu. Are in compozitie si flavonoide, licopen si glucarat, asa ca poate preveni si lupta impotriva cancerului.

Previne boli precum cancerul, ateroscleroza, dar si insomniile, gripa si starile de oboseala. Asa ca, daca vei consuma grapefruit inseamna ca vei avea parte de nenumarate beneficii, pe langa faptul ca slabesti cu succes.

4.5/5 (4)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *