Semintele de canepa – contin nutrienti si proteine din belsug!

Semintele de canepa au inceput sa capete popularitate si in Romania, asa ca este momentul sa le descoperi si tu. Acest aliment are mai multe proprietati decat ti-ai fi imaginat, iar multi oameni de abia acum incep sa realizeze ca ar trebui sa le includa in dieta.

In special ca este foarte usor sa le pui in cerealele de la micul dejun sau intr-un smoothie. Dar inainte de toate sa aflam mai multe despre semintele de canepa. Desi calorice, consumate in cantitati mici pot fi cea mai buna idee. Datorita faptul ca au in compozitie proteine nu vei suferi de foame, in special daca esti la dieta de slabire.

Le poti adauga in salate si iaurturi, asa ca acest superaliment te va ajuta sa devii mai supla si ai un organism mai puternic.

Semintele de canepa – de ce sa le incluzi in dieta?

Pentru ca au nutrienti in compozitie, asa ca te vor ajuta sa ai o digestie eficienta si rapida. Contin aproape la fel de multe proteine ca renumita soia. Si probabil ca stii deja cat de importante sunt proteinele vegetale in dieta de zi cu zi. Desigur ca sunt indicate si cele animale, dar nu intr-o proportie covarsitoare.

Cel mai bine este sa ai 2-3 zile saptamanal in care mananci doar alimente vegetale. Vei vedea cat de bine vei incepe sa te simti. Plus ca nu vei mai depune grasimile cu atata usurinta.

Dupa cum stii, proteinele animale ne pot cauza multe probleme. Cele cardiovasculare si kilogramele in plus sunt doar doua dintre acestea. Cine are o dieta bazata pe foarte multa carne si lactate risca sa aiba cancer sau diabet, de asemenea. Asa ca atentie mare la alimentatie. Nu este vorba despre a fi vegetariana 100%. Dar este indicat sa existe un echilibru pentru a avea o stare de sanatate solida, multa vitalitate si energie.

Pe de alta parte, cele vegetale se gasesc in foarte multe alimente, de la nuci si fructe, pana la leguminoase. Asa ca vei consuma cu precadere: mazare, fasole, linte, naut, banane, broccoli, soia, seminte de in, nuci, migdale si multe altele…mai multe despre proteinele vegetale >>>

Intorcandu-ne la semintele de canepa, vrem sa iti mai precizam ceva important. Acestea contin toti cei 9 aminoacizi esentiali care nu pot fi sintetizati de organism. Asa ca inca un motiv pentru a le consuma mai des.

Semintele de canepa – sursa de acizi grasi esentiali

Grasimile nesaturate sunt fundamentale pentru o sanatate de fier, iar semintele de canepa fac parte din seria acizilor grasi esentiali. Contin Omega-3, aliment care nu poate fi creat de organism, asa ca trebuie luat din alimentatie. Nu contin colesterol, asa ca inca un motiv un plus sa le consumi mai des.

Bogate in fibre, sunt fundamentale unei digestii eficiente. Tranzitul intestinal va fi imbunatatit, iar apetitul tau se va diminua. Ceea ce nu poate fi decat un lucru bun, in special cand vrei sa tii sub control kilogramele in plus.

Semintele de canepa au in compozitie minerale si vitamine precum:

– vitamina E

– vitamine de tip B

– magneziu

– fosfor

– potasiu

– fier

Bineinteles ca datorita continutului de acizi grasi esentiali si Omega 3 te vor ajuta sa previi afectiunile cardiace de orice fel. Au si un efect antiinflamator si pot preveni bolile degenerative precum Alzheimer sau Parkinson.

Asa cum ti-am precizat deja, cel mai bine este sa adaugi 1-2 linguri de seminte de canepa in cerelalele integrale. Dar merg de minune si in smoothie-uri, sucuri naturale, salate, gustari, etc.

Nu uita sa consumi si tu acest superaliment, care iti poate conferi o sanatate de fier.

5/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *