Frica de succes – cum sa o gestionam?

Poate ca pare greu de crezut la prima auzire, dar frica de succes exista. Si nu putini sunt cei care habar nu au cum sa gestioneze aceste sentimente.

Oare de ce simt asa? De ce considera ca reusitele nu ar trebui sa faca parte din viata lor? De ce subconstientul se opune si cum putem rezolva o astfel de situatie?

Despre toate acestea discutam in cele ce urmeaza, cand vom afla impreuna de ce frica de succes trebuie tinuta in frau. De asemenea, este important de retinut ca anumite temeri sunt induse inca din copilarie. Asa ca avem responsabilitatea de a le elimina din sistemul nostru, macar la maturitate.

De fapt, totul pleaca de la modul in care tu percepi succesul…

Frica de succes – de ce ne inspaimanta?

Pentru ca, in multe situatii, simtim ca nu meritam sa avem o viata mai buna. Parintii nostri au avut multe dificultati, la fel si parintii lor…asa ca cine suntem noi ca sa meritam sa fim fericiti?

Ei bine, aceasta este paradigma cu care ne confruntam, asa ca este important sa ne eliberam de astfel de frici si moduri de a gandi. Incepe cu pasi mici, prin a accepta aceste temeri, ne sfatuiesc psihologii. Chiar daca ai senzatia ca nu meriti sau crezi ca totul merge prea bine…lasa acele ganduri sa existe! Cauta sa le eviti cat mai mult si vezi-ti de proiectele tale, nu le permite acestor ganduri sa te traga in jos.

Meritam sa ne eliberam de fricile stramosilor si sa traim o viata mai buna. Adica mai fericita si indestulata, pentru ca esecul si lipsurile ne vor impiedica sa avem o viata tihnita. Asa ca indrazneste sa-ti doresti mai mult si ignora fricile si lamentarile, in special ale celor din jur. Multi vor considera ca esti nebun pentru ca iti doresti mai mult si tot timpul vor invoca “vremurile in care traim”, ca obstacol principal in calea fericirii.

Dar, adu-ti aminte ca acest motiv este universal valabil si intotdeauna au fost vremuri grele, nu doar acum. Nu ne-au povestit bunicii aceleasi lucruri? Da-ti voie sa gandesti diferit si creeaza o viata mai buna pentru tine si pentru cei dragi.

Frica de succes – pune accent pe scopul tau

…si mai putin pe ce poate merge prost, de exemplu. Ai datoria de a incerca sa-ti construiesti o viata mai buna. Lasa dificultatile si grijile la o parte si gandeste-te cum poti actiona, pentru a ajunge la tinta pe care o ai in minte.

Succesul este, in viziunea multor specialisti, o calatorie de autocunoastere, in care vom invata sa ne depasim limitele gandirii. Asa ca nu este nici pe departe vorba doar despre a acumula bunuri si averi. De aceea este greu sa ajungi in top si nu toti reusesc sa iasa din viata cotidiana in care am fost crescuti.

Succesul nu este ceva rau si nu ar trebui sa te schimbe. Asa ca ignora credintele de acest gen, emise in special de cei carora le este teama sa faca anumite schimbari in vietile lor.

Oricare ar fi scopul tau, cultiva-l si fa tot posibilul pentru a-l atinge, te poti schimba, mai mult ca sigur!

Legea atractiei – cum sa atragi in viata ta ceea ce iti doresti:

1. Stabileste ceea ce vrei cu adevarat. Vei vedea, dupa ce o sa vizionezi filmul, ca acesta este primul pas. Trebuie sa stii ceea ce iti doresti cel mai mult si sa crezi ca meriti acel lucru. Nu conteaza ceea ce iti doresti. Conform legii, este la fel de usor sa atragi cafeaua favorita sau casa visurilor tale. Trebuie sa consideri ca meriti si sa stabilesti prioritatile.

Expertii in legea atractiei ne sfatuiesc sa ne facem chiar scenarii, scrise de mana noastra. Asa ca, ia o foaie de hartie si descrie exact cum ai vrea sa fie viata ta. Incepe cu: „Sunt atat de fericita si recunoscatoare acum ca…” si descrie cum ai vrea sa fie viata ta. Vorbeste la prezent, ca si cum deja s-ar fi petrecut…mai multe despre legea atractiei >>>

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *