De ce fructele sunt necesare in alimentatia noastra?

De ce fructele sunt necesare in alimentatia noastra si cum ne pot ajuta sa avem o sanatate de fier? Despre toate aceste lucruri discutam astazi, pentru a ne reaminti beneficiile extraordinare ale acestora.

Sigur ai mai auzit ca fructele abunda in vitamine, fibre si minerale esentiale pentru buna noastra stare de sanatate. Dar, luate fiecare in parte, cum ne pot ajuta? De ce sunt fructele necesare in alimentatie si cand ar trebui sa le mancam?

Astazi dorim sa va reamintim si faptul ca o dieta sanatoasa si echilibrata trebuie sa includa 3-4 de portii de fructe pe zi. Adica este bine sa mananci un mar, mai incolo cateva capsune, o mana de afine si o banana. Este doar un exemplu, iar fructele sunt perfecte pentru a fi servite la gustare.

Evident ca nu trebuie sa exageram, dar este imperios necesar sa le consumam zilnic, fara doar si poate.

De ce fructele sunt necesare? Pentru ca avem nevoie de ele

De exemplu, capsunele, care oricum sunt “vedete” in timpul verii. De ce sa le consumam? Pentru ca au in compozitie antioxidanti, vitamina C si fibre. Asa ca vor preveni imbatranirea prematura, cancerul si obezitatea. Desigur, sunt ideale la gustare, cum am precizat. Sau pot fi consumate in smoothie-uri, terciuri, etc.

Nu omite sa le consumi cat mai des in sezonul cald, in special cele ecologice sau crescute fara chimicale.

Ciresele te vor ajuta sa ai o tensiune arteriala mai buna, un somn mai satisfacator si un nivel mai scazut de sodiu. Nu uita sa le consumi mai des atunci cand se afla in plin sezon. De asemenea, te scapa de durerile musculare. Iti va calma durerile cu succes, in special cele survenite ca urmare a unui antrenament serios. De ce se petrece acest fenomen? Oamenii de stiinta sunt de parere ca antioxidantii din cirese ne feresc de radicalii liberi, care au si efect inflamator. Asa ca febra musculara va fi atenuata, daca consumi aceste fructe.

Strugurii sunt o adevarata binecuvantare pentru organism si au in compozitie o gramada de vitamine si minerale. Vorbim despre vitamina A, C si K, precum si magneziu, fosfor, potasiu. Te vor ajuta sa sustii o cura de detoxifiere eficienta, vor preveni oboseala cronica, hemoroizii si chiar problemele menstruale. De asemenea, procesele metabolice din corp vor fi imbunatatite.

De ce fructele sunt necesare? Datorita beneficiilor de neegalat

Mango previne cancerele cu succes, avand antioxidanti in compozitie. De asemenea, protejeaza sanatatea ochilor. Abunda in vitamina C, dar are in compozitie si celebra vitamina A, atat de eficienta atunci cand vorbim de vederea noastra.

Consuma acest fruct cat mai des, iar ochii tai vor fi sanatosi. Vesti bune pentru cei care sufera de diabet, dar doresc sa consume un preparat gustos. Nu va determina cresterea nivelului de zahar si regleaza procesul digestiv. Fructul de mango are in compozitie fibre, asa ca te ajuta sa ai o digestie si un tranzit intestinal mai bun.

Pepenele verde te va ajuta sa slabesti. Da, consumul de pepene verde poate duce la reducerea masei corporale, asa ca fii sigura ca il introduci in dieta ta. Are rolul de a elimina toxinele rapid si de a reduce acele depozite de grasime de la nivel celular. Are si un efect antiinflamator si antioxidant. La fel ca majoritatea fructelor, contine antioxidanti din belsug si te va feri de inflamatii. Are in compozitie: flavonoizi, carotenoizi si triterpenoizi, pentru a-ti face o idee.

De ce sa consumi zmeura – iata cateva motive serioase:

– vei preveni aparitia bolilor canceroase. Sunt nenumarate studii care arata ca anumite fructe de padure, printre care si zmeura, te pot ajuta sa previi cancerul. Si nici nu este de mirare, avand in vedere ca abunda in antioxidanti, la fel ca si afinele.

Zmeura este eficienta in curele de slabire, avand in vedere ca nu are multe calorii. Poate ca nu stiai, dar exista si dieta cu zmeura, eficienta si usoara…mai multe despre zmeura aici >>>

Nu uita sa consumi mai des afine, fructe de padure, mere, pere, corcoduse, prune, ananas, etc. Incepe ziua cu un bol cu cereale si fructe, pentru o silueta de vis!

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *