Timpul petrecut in familie – activitati creative

Timpul petrecut in familie este, fara doar si poate, o activitate pretioasa si necesara. Orice parinte este prins intre responsabilitatea de a realiza un venit pentru bugetul casei si dorinta de a petrece mai mult timp alaturi de copii si familie.

Neglijarea oricaruia dintre cele doua aspecte importante poate duce la situatii neplacute, de la pierderea jobului, la ruperea legaturii cu unii dintre cei dragi.

Indiferent de ocupatie sau de timpul liber avut la dispozitie, timpul petrecut in familie este esential pentru crearea unor legaturi care vor dura peste ani si pentru a putea intelege ce se petrece in vietile celor de langa noi.

Chiar daca „timpul liber” este o problema reala, nu uita ca, de departe, cel mai important atribut este calitatea nu cantitatea. Chiar si 30 de minute pe zi pot insemna enorm, iar cateva ore in weekend vor transforma cu totul relatia ta cu familia.

Timpul petrecut in familie – activitati demne de incercat
  1. Faceti un experiment stiintific. Te poti baza pe un kit special realizat pentru acest lucru sau poti utiliza substantele obisnuite care se afla in orice gospodarie. O scurta cautare pe net iti va explica rapid cum sa realizezi un vulcan cu ajutorul otetului si al bicarbonatului de sodiu, cum sa dizolvi coaja de la un ou astfel incat acesta sa fie acoperit doar de membrana sau cum sa cureti bijuteriile din argint cu pasta de dinti.
  2. Cititi impreuna. Pe langa beneficiile cunoscute pe care le ofera lectura, timpul petrecut impreuna reprezinta un castig pentru orice familie. Puteti alege sa cititi fiecare cate o carte, iar apoi sa va povestiti subiectul sau poti lectura cu voce tare, astfel incat toti membrii familiei sa afle in acelasi timp despre aventurile personajelor.
  3. Organizati o seara de karaoke. Desi nu este neaparat necesara, o instalatie speciala pentru karaoke va face intreaga experienta mult mai distractiva. Cu toate acestea, si un microfon obisnuit atasat la un laptop conectat la YouTube isi va face treaba de minune. Daca vreti sa extindeti experienta, puteti chema si cativa prieteni astfel incat sa organizati o adevarata competitie de interpretare.
Timpul petrecut in familie – ce sa incerci?
  1. Nu ocoliti jocurile de societate. Indiferent daca este vorba despre carti, rummy, sah ori „Nu te supara frate”, jocurile de societate ofera timp de calitate petrecut impreuna cu cei dragi, alaturi de multa distractie. Oferta de jocuri din librarii este foarte generoasa, asa ca poti gasi variante cu pietre/cartonase/zaruri dar si jocuri de cultura generala sau cu teme imprumutate din filme de succes.
  2. Gatiti impreuna. Cu siguranta, cina este cea mai accesibila masa pentru a fi luata impreuna cu toata familia, asa ca de ce sa nu o si gatiti impreuna. Timpul petrecut alaturi de cei dragi va fi mai mult decat dublu, deci ai toate motivele sa incerci sa transformi aceasta experienta intr-un obicei. Puteti stabili impreuna meniul sau puteti alege sa va faceti reciproc suprize cu preparate delicioase care vor fi dezvaluite doar in ultimul moment. In weekend, puteti gati deserturi, iar in zilele calde de vara, va puteti racori cu o limonada cu menta.

Alege oricare dintre activitatile de mai sus, iar copiii tai vor creste cu sentimentul ca sunt inconjurati de o familie adevarata si parinti care si-au facut intotdeauna timp pentru ei.

Sursa: Mediafax

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *