Deficienta de magneziu – ce simptome vei avea?

Deficienta de magneziu este foarte cunoscuta si des intalnita, in special in randul femeilor. Asa ca ne-am propus sa aflam mai multe despre acest mineral atat de important.

Da-ne voie sa-ti spunem ca evitarea problemelor cauzate de astfel de lipsuri nu vor face decat sa-ti afecteze starea de sanatate. Dar, ce ascunde deficienta de magneziu si la ce ar trebui sa fim atente?

Despre toate acestea in cele ce urmeaza. Iti precizam ca aceasta deficienta poate cauza insomnii, dureri musculare, crampe si chiar poate amplifica durerile menstruale.

Deficienta de magneziu – ce trebuie sa stii?

Ca este important sa stii daca nivelul de magneziu, dar si restul mineralelor sunt in parametrii optimi. Tocmai de aceea analizele de sange realizate o data pe an sunt concludente, in acest caz.

Desigur ca deficienta de magneziu poate fi corectata prin alimentatie, dar si prin administrarea suplimentelor, in special la recomandarea medicului.

Alimente care contin magneziu: seminte de dovleac, cacao, migdale, spanac, banane, mazare, tarate de grau. Asa ca nu le omite, mai ales daca stii ca te confrunti cu aceasta deficienta.

Simptome asociate lipsei de magneziu

Probleme cu somnul. Unul dintre cele mai intalnite efecte ale lipsei de magneziu, asa ca ar fi bine sa nu o neglijezi. Insomniile, somnul fractionat si trezirile in mijlocul noptii sunt ceva normal pentru cei care sufera din pricina deficientei de magneziu.

De asemenea, au o dificultate in a se concentra. Parca totul devine o corvoada, iar greutatea in a ne focusa asupra unui lucru devine tot mai pregnanta. Daca experimentezi astfel de simptome, adreseaza-te unui medic cat mai repede.

Bataile necontrolate ale inimii sau pulsul crescut sunt alte reactii care urmeaza o deficienta de magneziu.

De asemenea, cei care experimenteaza contractii ale muschilor sau dureri ale acestora nu ar trebui sa ignore aceste simptome. Un nivel scazut de energie, senzatia de ameteala sau de slabiciune sunt alte urmari ale acestei deficiente.

Asa ca nu le evita si rezolva aceasta problema medicala, cat mai repede.

Scapa de anxietate cu aceasta bautura pe baza de magneziu!

Magneziul este cheia succesului, asa ca poti scapa de anxietate mai usor decat credeai. Nu de alta, dar acest mineral miraculos te poate ajuta sa depasesti crizele de anxietate. Recent, magneziul a fost catalogat ca fiind un tratament excelent pentru prevenirea stresului si anxietatii. Cea din urma este una dintre principalele afectiuni psihice in ziua de astazi. Tocmai de aceea este bine sa ai magneziu in organism, intr-o proportie optima. Iti explicam imediat de ce.

Pentru a te ajuta sa scapi de aceste simptome atat de neplacute, iti vom prezenta o bautura magica, in cele ce urmeaza.

Ingrediente:

o mana de kale sau spanac

o banana

o lingurita de cacao cruda pudra…vezi reteta completa aici >>>

4.86/5 (14)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *