Grasimea viscerala – ce este si cum poti scapa de ea

Despre grasimea viscerala am mai discutat, in special atunci cand am vorbit despre abdomenul plat. Este vorba despre acel strat de grasime care se depune sub muschii abdominali, chiar langa organe vitale, cum ar fi intestinele, ficatul sau pancreasul.

Din pacate, aceasta grasime viscerala nu doar ca este inestetica, dar poate sa creasca riscul de a suferi un infarct, de a face cancer, diabet sau alte afectiuni similare.

Asa ca cel mai bine ar fi sa tii sub control nivelul greutatii, iar exercitiile de tonifiere si sportive raman fundamentale. Pentru ca nu putem scapa altfel de acest tip de grasime. Dar desigur ca dieta este la fel de importanta, fiind o componenta cheie pentru cele care vor sa se mentina in forma si sanatoase.

Grasimea viscerala – de ce sa NU ai si cum poti scapa de ea?

Din fericire, oamenii de stiinta si specialistii in controlul greutatii spun ca exista cateva trucuri care ne pot ajuta sa scapam sau sa prevenim grasimea viscerala. Despre ce este vorba? Te lamurim in cele ce urmeaza:

1. Scade temperatura in camera unde stai

Poate ca pare o chestiune insignifianta atunci cand vine vorba despre a pierde in greutate, dar nu este deloc asa. Cu cat este mai racoare in locul unde stai, cu atat mai bine. Desigur ca nu inseamna ca trebuie sa stam in frig, nicidecum. Dar nu este indicat sa marim temperatura in mod exagerat.

2. Mergi la culcare mai devreme

In mod surprinzator sau nu, si pentru a slabi ai nevoie de odihna. De asemenea, in prevenirea grasimii viscerale somnul joaca un rol important. Pentru ca organismul nostru sa functioneze corect, avem nevoie de 7-8 ore de somn in fiecare seara. Cel mai bine ar fi sa te culci in jur de ora 22, in niciun caz mai tarziu de 23! Stim ca este dificil la inceput, dar cu siguranta te poti adapta. De asemenea, sunt descurajate „motaielile” de la pranz, care au fost asociate cu grasimea abdominala.

Grasimea viscerala – ce poti face pentru a preveni?

3. Treci la exercitii cardio!

In special daca vrei sa slabesti. Un studiu a aratat ca si doar 5 minute de urcat si coborat scarile, fara a te opri, pot ajuta enorm. De asemenea, lucreaza cu gantere, chiar si cele de 2 kilograme sunt suficiente pentru a incepe procesul de slabire. Poti sari coarda pret de 5 minute, exista mai multe modalitati de a arde ingenios caloriile nedorite.

Desigur ca in timp ar trebui sa ajungi la antrenamente mai lungi, de 30 sau chiar 60 de minute pentru a vedea rezultate exceptionale.

4. Nu mai bea sucuri!

Sucurile carbogazoase de „dieta”, adica fara zahar, sunt un adevarat pericol pentru sanatate. Un studiu american realizat de Universitatea din Texas a aratat ca cei care beau sucuri pot avea talia cu pana la 70% mai mare decat cei care nu consuma astfel de bauturi. Se pare ca in special acesti indulcitori artificiali sunt daunatori, pentru ca determina organismul sa manance mai mult, cauzand pofta de mancare, in realitate.

Cel mai bine ar fi sa consumi limonade naturale sau fresh-uri de citrice, daca vrei sa bei si altceva in afara de apa.

Smoothie care te scapa de grasimea abdominala

Asa ca, inainte de a incepe sa consumi acest smoothie zilnic, pret de o luna, incepe sa-ti schimbi si modul de viata. Mergi mai mult pe jos, fa sport, bea mai multe lichide, mananca fructe si legume proaspete zilnic. Cu siguranta vei remarca o diferenta mai repede decat crezi. Vei da jos acele kilograme neplacute si cu siguranta te vei simti mai bine ca oricand.

Smoothie pentru un abdomen plat

Ai nevoie de:

un castravete mic

o bucata telina apio

6 frunze de menta...vezi reteta completa aici >>>

4.4/5 (10)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *