Meniu de post pentru weekend

Daca si tu vrei sa te abtii de la bucate in aceasta perioada, iti propunem un meniu de post pentru weekend absolut excelent. Pana nu demult, in perioada de post era greu sa variezi alimentatia. Nu de alta, dar oamenii nu cunosteau inca nimic despre dieta vegana sau vegetariana.

Odata descoperit acest mod de a trai, ne-am dat seama ca un meniu de post nu trebuie sa contina doar cartofi prajiti, zacusca si salata orientala. Putem manca variat si sanatos inclusiv in aceasta perioada, trebuie doar sa invatam sa fim putin mai creativi.

Tocmai de aceea vrem sa-ti aratam ca poti manca delicios fara sa consumi produse animale. De asemenea, la preparatele pe care ti le recomandam merge de minune un pahar cu vin, ca sa simti ca te rasfeti la final de saptamana!

Meniu de post pentru weekend – paste si un pahar de vin rosu

Pentru micul dejun, iti propunem sa incerci un avocado cu 2 felii de paine prajita (neaparat sa o prajesti, este mai gustos). Vei taia in doua avocado, vei lua o jumatate si o vei intinde pe cate o felie, vei stropi cu suc de lamaie si vei sara dupa gust. Prepara si o salata de rosii si castraveti, peste care vei pune suc de lamaie si putin ulei de masline. Poti cumpara si tofu sarat, cateva felii vor merge de minune la acest festin.

Tot la micul dejun poti consuma un bol cu cereale si lapte vegetal, afine, zmeura sau capsune, cateva migdale si poti savura o cafea, la final. Asa ca ramane sa alegi micul dejun care crezi ca ti se potriveste mai bine.

La pranz poti servi o supa crema de linte, gustoasa si usor de facut! De asemenea, o portie de paste integrale cu legume rumenite la cuptor este de departe o alegere minunata. Asa ca vei fierbe pastele, dupa care vei pune la cuptor, pe o hartie de copt, ciuperci, felii de vinete si dovlecei, rosii cherry, ardei capia si orice alte legume mai vrei. Pune si o ceapa feliata printre aceste legume, cativa catei de usturoi, condimenteaza dupa bunul plac si nu uita sa adaugi si cateva lingurite de ulei de masline.

Amesteca bine totul si lasa sa se rumeneasca, pana devin moi legumele. Pune-le peste pastele fierte, condimenteaza totul (daca mai e nevoie) si poti adauga deasupra fulgi de drojdie inactiva sau branza vegetala. Vei obtine o masa delicioasa, la care poti „asorta” un pahar de vin rosu.

Meniu de post pentru weekend – ce sa mananci seara?

Un burger vegetal si o portie de cartofi la cuptor vor merge de minune. Desigur ca iti recomandam sa optezi pentru portii mici, in special daca ai mancat copios si la pranz. Poti manca la pranz burgerul si pastele seara, evident ca alegerea iti apartine.

Pe langa burger, poti incerca in alta seara un orez cu legume la cuptor, o salata de cruditati, cu tofu, masline si rosii sau o tocanita de naut. Exista multe retete excelente, trebuie doar sa fii putin atenta si sa alegi ce ti se potriveste mai bine. Poti pregati un burger punand cateva felii de dovlecei si cateva de ciuperci, la gratar. Odata rumenite le vei pune in chifla, alaturi de mustar, ketchup, maioneza vegetala, muraturi si o felie de cascaval vegetal. Daca vrei o reteta mai complexa, urmeaza pasii de mai jos:

Burger vegetal – cum se prepara?!

1. Burger cu ciuperci

Ingrediente:

– o cutie de ciuperci taiate

– cateva ciuperci proaspete

– 2 oua

– 3 linguri de drojdie inactiva

– o mana de orez fiert, in prealabil

– 5 linguri de sos de soia

– sare, piper, dar si alte condimente, la alegere

– 4 chifle sau painici integrale ( daca vrei sa fie si mai sanatos)

– 4 rosii cherry…vezi continuarea retetei de burger aici >>>

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *