Colesterol marit – ce sa nu bei?

Daca si tu ai colesterolul marit, este demn de precizat ca va trebui sa urmezi cateva restrictii alimentare. In special daca vrei sa te vindeci in mod natural, fara sa fii nevoita sa apelezi la medicamente pentru tot restul vietii.

Colesterolul marit duce la un risc crescut de boli cardiace, atacuri de cord si chiar moarte prematura. Asa ca nu deveni si tu una dintre victimele acestor afectiuni care pot fi prevenite cu succes.

Desigur ca una dintre manierele de a tine sub control colesterolul este aceea de a manca sanatos. Adica fara grasimi animale sau carne rosie. Cel mai bine este sa urmezi dieta mediteraneana. In acest fel, vei avea grija atat de silueta cat si de sanatate, cel mai important aspect.

Ce sa nu bei cand ai colesterolul marit?

Multa lume se concentreaza doar pe dieta, atunci cand se confrunta cu aceasta problema. Adica schimba nutritia, dar uita sa „umble” si la bauturile pe care le servesc in fiecare zi.

Au senzatia ca, daca consuma salate de cruditati, peste si carne slaba este suficient pentru a tine colesterolul sub control. Din pacate lucrurile nu stau asa.

Este indicat sa incepi sa consumi mai putin alcool. Este un fapt binecunoscut faptul ca bauturile alcoolice de orice fel afecteaza sanatatea inimii si nu numai. Asa ca rezuma-te la 1-2 pahare de vin pe saptamana si uita de excese. Un studiu american a aratat ca alcoolul conduce la cresterea valorilor colesterolului „rau”. Asa ca este important sa tinem cont si de acest aspect fundamental.

Ingrasa sau slabeste alcoolul? Raspunsul acestei intrebari eterne

Dupa cum stii, de cele mai multe ori medicii sunt impotriva consumului de alcool. Un nutritionist nu te va incuraja sa bei nimic, mai ales daca ai o problema serioasa de sanatate. Daca mai vorbim si despre alte afectiuni, cum ar fi cele cardiace, raspunul va fi nu, in ceea ce priveste consumul de alcool.

Atunci cand vine vorba despre slabit, ar fi cazul sa fim ponderati si sa avem grija la ceea ce consumam…mai multe despre alcool si kilogramele in plus >>>

Colesterolul marit si sucurile carbogazoase

…probabil ca iti imaginezi ca NU fac casa buna impreuna! Evident ca acestea te pot face sa ai probleme de sanatate, in special din cauza continutului ridicat de zahar. Nu doar ca afecteaza colesterolul, dar te vor „ajuta” sa te ingrasi, sa nu mananci corespunzator si sa ai varii probleme de sanatate.

Elimina-le complet din dieta curenta si treci la sucuri din fructe si legume, cele mai eficiente. Sucul de portocale, grapefruit sau limonadele naturale pot fi cele mai bune idei.

Bauturile cu lapte, cum ar fi cappuccino sau simpla cafea cu lapte, pot face rau, de asemenea. Contribuie la cresterea colesterolului LDL, din cauza continutului ridicat de grasimi. Nutritionistii recomanda un smoothie de banane cu cacao, daca poftesti la o bautura asemanatoare unui milkshake. Desigur ca poti opta sa pui lapte vegetal in cafea, cu siguranta vei fi impresionata de aroma sa.

Sfaturi pentru scaderea colesterolului

1. Evita grasimile saturate

Alimentele care contin grasimi saturate sunt cele care se solidifica la temperatura camerei ca spre exemplu: untul, margarina, untura, branza. Este recomandat ca dieta ta sa contina cantitati cat mai mici din aceste alimente. In plus, evita pe cat de mult cu putinta: carnea de vita, laptele gras si mancarurile de tip fast food.

2. Foloseste uleiuri sanatoase si omega-3

Alege sa folosesti uleiuri benefice pentru inima ta. Astfel de uleiuri sunt cele de: masline, porumb, floarea-soarelui, rapita sau alte vegetale. Pestele, nucile si semintele de in ajuta la scaderea colesterolului deoarece sunt o sursa veritabila de omega-3.

3. Opteaza pentru fibre…mai multe despre scaderea colesterolului >>>

5/5 (11)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *