Cea mai buna supa pentru slabit! Stiai?

In caz ca nu stiai, cea mai buna supa pentru slabit exista! Da, aceasta mancare te poate ajuta enorm in lupta cu kilogramele in plus. Desigur ca nu vorbim despre acele supe la plic sau care abunda in carne si nu contin legume, mai deloc.

Nu ne referim nici la cele cu smantana, iaurt sau cele la care „servesti”” cate 3 felii de paine. De fapt, este recomandat sa nu mananci paine atunci cand mananci acest fel. Poti alege doar o felie de paine integrala sau fara gluten.

Asa ca, supa pentru slabit va contine in mod obligatoriu legume plus alte ingrediente surpriza. Nu-ti face griji, poti varia legumele, o sa iti recomandam o reteta orientativa.

Supa pentru slabit – ce trebuie sa stii?

Ca este una dintre cele mai facile maniere de a-ti asigura acea stare de satietate dupa care tanjim cu totii. Legumele abunda in nutrienti si fibre, asa ca incepe masa de pranz cu o supa. Desigur ca poti consuma supa cu cativa biscuiti integrali sarati si la cina.

Supele pe care le recomandam sunt: supa crema de legume, linte sau ciuperci. De asemenea, supa cu legume fierte (cartof, morcov, dovlecel, ceapa, radacinoase, ardei gras, etc). Poti adauga in aceasta supa sos de rosii la final, pentru a conferi o textura mai densa.

Desigur ca poti apela si la supele de gaina (de tara, iti recomandam), cele de peste sau vita. Nu pune foarte multa carne in supe, concentreaza-te doar pe adaugarea de legume, este cea mai importanta. Poti scoate carnea la final, lasa doar legumele, adauga condimente si putin sos de rosii si bucura-te de o supa delicioasa.

Incearca sa mananci cat mai simplu, variaza legumele continute in supa, dupa bunul plac, dar nu pune in exces. Vorbim despre o supa, nu o tocanita! In multe zone ale tarii supa sau ciorba este mult prea densa, iar felul al doilea nu iti va mai face aceeasi placere.

Cea mai buna supa de slabit. Ce spun expertii

Nutritionistii sunt de parere ca, atunci cand mananci o supa inainte de felul principal, vei consuma mai putina mancare ulterior. Ceea ce nu poate fi decat o veste buna, in special cand vrei sa slabesti. Asa ca felul doi poate fi o salata de ton, cu porumb, o felie de somon cu cateva buchetele de broccoli sau un copan de curcan cu sparanghel.

Incearca acest mic truc si cu siguranta vei remarca faptul ca te saturi mai repede, mananci mai putin, iar stomacul tau este protejat. Lichidele ajuta enorm in digestie, asa ca organismul va procesa mai bine mancarea. De asemenea, nu uita sa faci o pauza de cel putin 10-15 minute intre supa si fel principal.

In acest fel mancarea se va „aseza”, asa ca nu vei avea acea senzatie neplacuta de plin.

Studiile arata ca legumele sustin intens procesele de ardere a grasimilor, in special cele care contin proteine. Adauga in supe broccoli, fasole de orice fel, naut sau linte. Sustine procesul de slabire in mod natural, iar rezultatele vor vorbi de la sine.

Supa de iarna – cum se prepara?

In primul rand, iti recomandam sa cumperi carne de cocos, daca ai ocazia. Se pare ca aceasta este mai gustoasa, iar francezii o prefera. Daca ai rude la tara nu va fi o problema. Evident ca poti opta si pentru carnea de gaina, daca nu reusesti sa gasesti aceasta varianta.

Dar haide sa vedem impreuna ce ingrediente necesita reteta.

Ai nevoie de…continuarea retetei >>>

4.67/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *