De ce te simti mai trist in sezonul rece?

De ce te simti mai trist in sezonul rece, chiar atunci cand frigul isi intra in drepturi? Ei bine, cercetatorii incearca sa afle de ani de zile de ce organismul este atat de legat de vremea de afara. Desigur ca exista si motive lesne de inteles, dar pe langa cele evidente, nu am putea oare sa fim la fel de fericiti si in sezonul rece?

Specialistii pun la indoiala acest lucru, dar cu siguranta exista lucruri pe care le putem face. Ca sa nu te mai simti trista, ai putea sa bei o cafea calda si dupa-amiaza.

Se pare ca studiile arata ca o cafea poate face minuni atunci cand este frig afara si dorim sa ne schimbam starea de spirit. Desigur ca sunt mai multe aspecte care trebuie luate in considerare, iar despre toate acestea discutam in cele ce urmeaza.

De ce te simti mai trist in sezonul rece? Lipsa luminii ne afecteaza enorm

Tocmai de aceea una dintre cele mai intelepte idei pe timp de iarna este sa iei suplimente cu vitamina D si sa iesi afara, la soare, de fiecare data cand ai ocazia.

Atunci cand afara este mai mult intuneric decat lumina, tindem sa ne confruntam cu stari de anxietate, lipsa de concentrare si motivatie. Practic, nu avem chef de miscare sau alte activitati sportive. Ne place sa ne petrecem dupa-amiezile in interior, ceea ce nu este mereu o idee buna. De ce? Pentru ca avem nevoie de aer proaspat, miscare si buna dispozitie.

Se pare ca o cafea buna ne inveseleste, dar nu este cazul sa facem excese. Poate este bine sa servesti o cafea si in timpul zilei, dar nu uita ca un ceai verde are efecte similare. Plus ca abunda in antioxidanti, meniti sa te ajute sa ai o viata mai buna. Dar da, studiile arata ca o ceasca de cafea ne ridica moralul imediat.

Cafea mexicana – cum se prepara?

Vei avea nevoie de cateva ingrediente…mai aparte. Dar poti sa fii sigura ca vei obtine o cafea demna de un restaurant de top. Va semana cu un cafe frappe, dar totusi va avea o cu totul alta aroma.

Haide sa incepem. In primul rand, trebuie sa stii ca ai nevoie de:

– 40 ml cafea instant (adica ness :), pune cate linguri vrei, atunci cand o prepari, in functie de taria pe care vrei sa o obtii)

– 25 ml sirop de ciocolata

– cateva picaturi de esenta vanilie

– un sfert de lingurita praf de chimen

– 80 ml lapte (poate fi si vegetal)

– 250 ml apa plata…cum sa prepari o cafea altfel, pe timp de iarna >>>

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *