Consumul de bere – de ce sa nu exageram?

Despre consumul de bere sau alcool in exces am mai discutat, dar dorim sa-ti reamintim cateva aspecte fundamentale. Desigur ca nu este o problema daca bei un pahar de vin sau o bere, din cand in cand. Dar atunci cand incepe sa fie o obisnuinta lucrurile se schimba.

Asa ca astazi ne-am propus sa-ti vorbim despre consumul de bere si de ce nu ar trebui sa exageram cu acesta. Stii ca uneori avem senzatia ca 2-3 beri nu sunt nocive, mai ales ca nu au in compozitie asa mult alcool.

Sa fie oare asa? Despre toate acestea discutam in cele ce urmeaza, cand vom descoperi mai multe despre alcool si cum putem preveni bolile cronice. Da, exista maniere sanatoase si naturale de preventie, asa ca nu ai de ce sa-ti faci griji. Evident ca dorim sa-ti readucem aminte importanta covarsitoare a nutritiei.

Consumul de bere si alcool

Un studiu realizat in 2012 in SUA a scos la iveala cateva concluzii interesante. Se pare ca a fost testat un grup de peste 5000 de barbati cu varste cuprinse intre 35-56 de ani. Barbatii consumau bere aproape in fiecare zi, iar studiul a aratat ca acestia erau predispusi la diabet zaharat. Asadar, un consum ridicat de bere sporeste cu pana la 37% sansele de a te imbolnavi din pricina acestei afectiuni autoimune.

Iar lucrurile nu suna bine deloc, in contextul in care oricum barbatii sunt mai predispusi catre aceasta boala. Avand in vedere ca discutam despre o boala ce poate duce la severe probleme, cum ar fi cele legate de inima sau rinichi, ar fi bine ca acei consumatori de bere inraiti sa se gandeasca de 2 ori inainte. In Romania exista multe femei care opteaza pentru bere, asa ca ar fi bine sa-si regandeasca aceasta optiune. Cel mai bine ar fi sa serveasca un pahar de vin rose rece, in loc de populara bere.

Popoarele consumatoare de bere au sanse mari de a suferi din pricina diabetului, iar asta nu este singura afectiune care poate aparea pe fondul unui consum ridicat de bere. Aceasta contine glucide, calorii si carbohidrati din abundenta, exact ce NU trebuie daca vrem sa avem grija de sanatate.

Consumul de bere si cancerul

Da, ai citit bine. Exista studii care arata ca un consum ridicat de alcool poate duce chiar la aparitia bolilor canceroase. Asa ca limiteaza consumul de bere sau alcool la 2-3 zile pe saptamana, nu mai des.

De asemenea, alta cercetare care a avut loc in 2018 a aratat ca cei care beau alcool mai mult de 3 ori pe saptamana isi vor diminua sansele de a avea o viata longeviva. Concret, vor trai cu aproximativ 20% mai putin decat cei care consuma alcool mai rar.

Cum sa consumi alcool in mod sanatos, fara sa creezi probleme la nivelul organismului? Dupa cum stii, exista cateva sfaturi pe care ai face bine sa le iei in seama.

De exemplu, nu vei consuma alcool zilnic si il vei evita in special in cazul in care urmezi o dieta de slabire. De asemenea, nu vei folosi un pahar de vin sau un cocktail pe post de somnifer. Nu va face decat sa te agite, asa ca gandeste-te de 2 ori inainte de a apela la aceasta varianta.

Alcoolul este absorbit rapid in organism, iar corpul nostru produce enzime care il sintetizeaza inca inainte de a ajunge in tractul digestiv. In timp, acest proces poate leza ficatul, tocmai de aceea este atat de important sa stii cum sa consumi alcool in mod sanatos…mai multe despre cum sa consumi alcool in mod responsabil >>>

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *