Fructe care previn bolile

Daca inca nu ai aflat, exista nenumarate fructe care previn bolile si chiar le vindeca. Asa ca astazi ne-am propus sa-ti reamintim cateva dintre „vedetele” fructelor, in special in sezonul rece.

Nu este niciun secret pentru nimeni ca, atunci cand vine frigul, avem nevoie de un plus de energie, vitamine si minerale. Tocmai de aceea astazi ti-am pregatit o liste cu fructele care previn si vindeca anumite afectiuni. Este pacat sa luam suplimente de vitamine cand le putem asimila si din mancare.

Desigur ca poti recurge la ambele variante daca vrei ca organismul tau sa fie puternic in fata racelilor de sezon. Dar nu numai, avand in vedere ca urmatoarele alimente te vor surprinde cu proprietatile lor unice.

Fructe care previn bolile…si chiar le vindeca!

Pentru ca est fructul nostru de „suflet” vom incepe cu marul romanesc. Nu omite ultimul cuvant, pentru ca acestea sunt cele mai sanatoase. Nu degeaba ziceau stramosii nostri ca este indicat sa mancam cat mai des alimente care se cultiva pe meleagurile autohtone. Desigur ca acum stim ca si fructele exotice au nenumarate beneficii, dar ar fi bine sa consumam cat mai des ce se gaseste in Romania. Fii sigura ca aceste fructe au mult mai putine chimicale ca cele din import.

Incearca sa gasesti o sursa de fructe „de la tara”. Sunt atatia agricultori romani care au alimente de exceptie, in special mere sau pere.

Ambele fructe abunda in vitamine si fibre, asa ca nu uita sa mananci inainte de masa un mar sau o para. Au antioxidanti care vor preveni bolile cronice si te vor ajuta sa ai o digestie eficienta.

Mango este un fruct iubit pentru savoarea sa unica. Dar poate fi mai mult decat un desert natural de senzatie. Contine vitamina C, dar are si proprietati de sustinere a vietii sexuale optime, datorita enzimelor continute. Alege mango de culoare rosie sau portocalie, aceia sunt bine copti si deliciosi. Cei verzi ar mai trebui lasati cateva zile pentru a fi buni de consum.

Fructele care previn bolile cu succes

Papaya te va ajuta sa diminuezi efectele sindromului premenstrual. Asa ca, daca si tu esti una dintre femeile care se confrunta cu astfel de probleme, ar fi bine sa consumi papaya in special atunci.

Actioneaza ca un analgezic local si evident ca iti va da si un plus de energie. De ce? Papaya contine enzime care ajuta la stoparea inflamatiilor din corp. De asemenea, previn cu succes bolile cardiovasculare si amelioreaza digestia si efectul de balonare. Contine calciu, magneziu si vitaminele B1, B3, B5, E si K.

Rodia este alt fruct minune, care nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia curenta. Are atatea beneficii recunoscute chiar si de specialisti, asa ca alege sa-l cumperi mai des. Rodia este si extrem de bogata in nutrienti si are putine calorii, ceea ce o transforma in gustarea perfecta, chiar si cand esti la dieta.

Este bogata in vitaminele B (B3, B5, B6, B2, B1) Vitamina C, Vitamina E, Vitamina K si minerale ca sodiu, potasiu, calciu, cupru, fier, magneziu, mangan, fosfor, seleniu, zinc si acid folic. De ce mai este indicat sa o consumi mai des? Pentru efectele sale magice asupra pielii. Vei arata mult mai bine odata ce consumi o sursa minunata de vitamina C, flavonoizi si antioxidanti.

Fructele care previn AFECTIUNILE si te ajuta sa fii mai tanara!

Afinele ar trebui sa fie pe acea lista, in special ca au atatea beneficii neasteptate. Previn bolile canceroase, kilogramele in plus si ajuta digestia! Iar asta nu este tot, sunt sarace in calorii, asa ca sunt ideale in diete, iar cei mici ar trebui sa le consume mai des.

Antioxidantii continuti transforma afinele intr-un adevarat remediu. Sa nu uitam ca abunda si in vitamina C, una dintre cele mai importante atunci cand vorbim despre sistemul imunitar.

Consuma mai des banane, pentru un plus de energie si potasiu. Capsunele previn imbatranirea prematura, iar ciresele te ajuta sa te eliberezi de stres si sa dormi mai bine. Pepenele rosu te va ajuta in dietele de slabire, fiind o gustare perfecta. Sa nu uitam ca strugurii contin resveratrol si sustin o o tensiune arteriala scazuta.

Asa ca nu uita sa iti indulcesti ziua cu un bol de fructe!

4.92/5 (12)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *