Dieta americana – de ce sa o eviti?

Daca ai senzatia ca dieta americana este un lucru dezirabil, ar fi bine sa te mai gandesti o data. Astazi ne-am propus sa-ti prezentam ce se poate intampla, daca fast-food-ul, dulciurile si sucurile carbogazoase sunt pe lista ta zilnica.

Asa ca a venit momentul sa iti detaliem anumite aspecte la care nu te-ai fi gandit. Stim ca probabil iti plac burgerii, inghetata, cerealele cu zahar, mancarurile procesate, chipsurile, etc. Daca te bucuri de aceasta dieta americana din cand in cand, nu este o problema. Poti savura un burger la pranz sau o inghetata la desert.

Totul este sa pastrezi echilibrul si sa nu faci abuz, pentru ca altfel s-ar putea sa suferi din pricina repercusiunilor. Conform specialistilor, americanii consuma cele mai multe grasimi saturate, grasimi trans si zahar. Astfel ca este important sa nu devenim dependenti de o alimentatie atat de nociva.

Dieta americana – ce trebuie sa stii

Daca si tu visezi sa traiesti o viata tipic americana, poate ai vrea sa te gandesti de doua ori inainte. Cel putin atunci cand ne referim la modul de viata. Un studiu realizat in 2010 a aratat ca peste 90% dintre americani sunt predispusi bolilor cronice, iar peste 20% din aceste cazuri sunt legate de malnutritie si sedentarism.

Apropo, stiai ca o boala precum cancerul apare, de regula, in contextul in care persoanele sunt foarte stresate si mananca necorespunzator? Asa ca dieta alimentara joaca un rol mai important decat ai fi crezut.

Te vei ingrasa. Nu este doar un zvon ca populatia americana este obeza. Iar din pacate obiceiurile lor nesanatoase au inceput sa acapareze si Europa. Tocmai de aceea nu trebuie sa ne lasam tentati de fast-food in fiecare zi. Tine minte ca aceste obiceiuri te pot face sa te imbolnavesti sau sa te ingrasi peste masura. Pastreaza echilibrul in orice si nu uita ca fructele si legumele proaspete sunt secretul unei vieti lungi si sanatoase.

Dieta americana. Boli cardiovasculare si constipatie

Bolile de inima reprezinta principala cauza a mortalitatii, in special in America. Evident ca o dieta bazata pe grasimi si proteine animale…nu te poate duce intr-un loc bun.

O dieta saraca in fibre este dezastruoasa pentru sanatate, in special pentru digestie. Este vital sa mancam fructe proaspete, cereale integrale, legume, seminte si salate de cruditati. In acest fel vei fi ferita si de cancerul de colon, alt inamic major al sanatatii.

Sanatatea inimii este in siguranta daca consumam fibre solubile, iar colesterolul rau va deveni istorie. Asa ca da, ne putem mentine starea de echilibru avand grija la ceea ce mancam. In acest mod inflamatiile din organism vor fi diminuate, iar cu cat vei inainte in varsta te vei simti mai bine.

Sfaturi pentru o inima sanatoasa – suc de rodie?!

Da, ai citit bine, iar oamenii de stiinta sunt de partea ta. Rodia are atatea efecte uimitare incat proprietatile sale benefice asupra inimii au fost recunoscute. Si nu doar atat, sucul de rodie te va ajuta sa ai o piele mai luminoasa si tanara, incetinind procesul imbatranirii.

O echipa de cercetatori din Mexic a descoperit recent ca sucul de rodie sustine un trup armonios si un colesterol bun. Acestea sunt punctele de plecare cele mai importante. Este vital sa ai o greutate optima si sa nu mananci grasimi in exces. In acest mod vei preveni bolile cardiovasculare, observa specialistii citati...mai multe sfaturi pentru sanatatea inimii >>>

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *