Viata de familie – stabilitate si fericire, cum le obtii?

Sunt momente in care viata de familie poate fi o adevarata provocare. Probabil ca stii la ce ne referim avand in vedere ca ai ajuns aici.

Poate ca si tu esti parinte. Responsabil de necesitatile, de succesele sau insuccesele copilului tau. Viata ta este mai bogata din clipa in care acest copil exista, dar si mai complicata. Printr-o relationare corespunzatoare, poti contribui la modelarea pozitiva a puiului de om. Pentru asta insa ai nevoie de niste sfaturi, ca ecuatia existenta intre tine si el sa fie in echilibru. Pilonul central al unei vieti de familie fericite.

Cartea pe care o propunem abordeaza aspectele vietii de familie prin stabilitate si optimism. Sunt idei uimitoare pentru aplanarea situatiilor de criza, ca tu sa fii un parinte relaxat.

Werner Tiki Kustenmacher si sotia sa, Marion Kustenmacher iti arata cum sa eviti labirintul plin de capcanele perfectionismului sau ale ingrijorarii exagerate, mai multe despre Cum sa traiesti simplu si fericit cu copiii tai >>>

Viata de familie – cum sa eviti greselile si sa fii un parinte bun?

E usor sa gresesti! Si orice greseala poate lasa amprente adanci in educatia copiilor tai. De aceea, e util sa descoperi cum:

• sa ramai adult, dar sa nu devii exagerat de grijuliu;
• sa eviti perfectionismul si sa nu mai fii presat de timp;
• sa impui limite, dar sa-i educi sa fie independenti;

Invata cum sa consolidezi relatia intre tine si copilul tau, clarific-o si nu amesteca rolurile. Increderea este un factor esential in responsabilizarea sa, daca nu vrei sa ai dificultati mai tarziu.

Intrebarea “La ce anume se pricepe oare copilul meu?” isi poate gasi raspunsul aplicand sfaturile pe care le poti gasi in aceasta lucrare. Pentru ca descoperirea unei aptitudini si cultivarea acesteia la timp conduc in viitor spre o profesie de succes. Un program foarte incarcat nu reprezinta neaparat garantia obtinerii unui adolescent apt pentru examenul cu viata.

Poate ca esti tentat sa crezi ca diversitatea activitatilor in care este implicat copilul tau conduce cert spre inaintarea acestuia pe cararile succesului. Nimic mai fals… Ce poate fi mai dezagreabil decat un copil iritat sau obosit?

Ramai adult, deci, si lasa copilului libertatea sa planifice impreuna cu tine timpul petrecut impreuna, afla din aceasta carte minunata cum poti gasi echilibrul >>>

Viata de familie – o carte remarcabila, la indemana oricui

Iti prezentam cateva pasaje din lucrarea mentionata:

“Copiii iti schimba viata in mod radical. Dar la inceput trebuie sa ai grija sa iti ramana destul spatiu pentru tine. Creeaza-ti in locuinta oaze libere de copii, in care totul ramane ordonat si te simti bine. Copiii nu au voie sa puna stapanire pe acest spatiu, chiar daca acesta este doar dormitorul tau.

Asculta muzica ta si nu doar casetele cu povesti sau cantecele pentru copii. In camera lor, cei mici pot asculta, desigur, Alba-ca Zapada sau muzica techno preferata. In celelalte incaperi insa, tu esti cel care conduce in privinta sunetului. Un efect secundar este ca astfel se formeaza bunul gust muzical al copiilor tai.” (Secretul parintilor relaxati)

Afla cata valoare aduce exprimarea sentimentelor. Arata dragoste copilului tau clipa de clipa. Atat faptic, cat si verbal, stabilizand astfel relatia dintre tine si el.

Descopera Cum sa traiesti simplu si fericit cu copiii tai, COMANDA ACUM >>>

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *