De ce sa mananci castraveti mai des, potrivit cercetatorilor

De ce sa mananci castraveti mai des, in special cand sunt in plin sezon? Despre toate acestea vom discuta in cele ce urmeaza, cand vom descoperi mai multe impreuna.

Nu este niciun secret ca acest aliment este cel mai alcalin, din familia legumelor. Da, ajuta enorm organismul, avand in vedere ca acesta trebuie sa fie intr-o stare bazica, din punct de vedere al pH-ului. Majoritatea legumelor sunt alcaline, asa ca sunt perfecte pentru noi.

De ce sa mananci castraveti mai des? Pentru ca sunt hidratanti si abunda in vitamine. Iar salatele de castraveti cruzi, stropite cu putin ulei de masline, otet de mere si un strop de sare sunt absolut grozave. Merg de minune cu tocanite si alte mancaruri de vara, asa ca nu uita sa le servesti mai des.

De ce sa mananci castraveti mai des? Pentru ca vrei sa fii sanatoasa

Iar acesta este de departe cel mai important motiv. Intr-o lume in care mancam din ce in ce mai nepotrivit, poate ar fi cazul sa aducem o schimbare. Nu trebuie sa iti schimbi obiceiurile de pe o zi pe alta. Dar cu siguranta poti consuma salata de castraveti cat mai des.

Saraci in calorii, acestia merg de minune in dietele de slabire. Poti servi salata de vinete sau de humus cu…castraveti. Vei observa ca o astfel de gustare iti poate conferi o stare de satietate mai plenara decat ai fi crezut.

Castravetii au in compozitie si cucurbitacina, o substanta care ajuta in cazurile de indigestie sau gaze. Asa ca poti consuma preventiv astfel de salate, aproape in fiecare zi. De asemenea, castravetii sustin si un bun demers al tranzitului intestinal, asa ca te vor ajuta si in acest sens.

Castravetii elimina retentia de apa din organism, inflamatiile si senzatia de balonare. Asa ca sunt utili si in aceste situatii.

De ce sa mananci castraveti mai des? Pentru ca te vei bucura de nenumarate beneficii!

O salata de castraveti, cu rosii, suc de lamaie, putin cimbru si ulei de masline poate fi grozava la cina. Mai adauga cateva chiftele de legume (pregatite la cuptor, fara ulei!) sau un orez cu legume si te vei bucura de o cina perfecta. Indiferent daca esti la dieta sau nu, acest meniu te va ajuta sa iti mentii silueta.

Beneficiile castravetilor asupra sanatatii

– eliminarea toxinelor. Daca vrei sa tii o cura de detoxifiere, castravetii nu ar trebui sa iti lipseasca din meniu. Daca ii vei consuma des vei putea scapa chiar si de pietrele la rinichi

– abunda in vitamine. Contin vitaminele A, B ci C, asa ca este cazul sa iti iei portia zilnica de sanatate. SFAT: nu ii curata de coaja, se “ascund” multi nutrienti acolo

– stimuleaza sistemul imunitar si confera energie, din belsug. Perfecti si atunci cand tocmai te refaci dupa o raceala zdravana

– bogati in minerale. Potasiul si magneziul sunt prezenti in aceste legume, tocmai de aceea sunt folositi si in procesele de infrumusetare…mai multe beneficii ale castravetilor >>>

5/5 (5)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *