Ce spun nutritionistii despre iaurtul grecesc. Stiai?

De cativa ani incoace, tot auzim ca iaurtul grecesc este sanatos, satios si ne ajuta in procesele digestive. Totusi, de ce se petrece acest fenomen si ce parere au nutritionistii?

Despre toate acestea in cele ce urmeaza, cand vom afla mai multe despre iaurtul grecesc, dar si parerea expertilor in domeniu. Poate ca nu stiai, dar acest tip de iaurt este cel recomandat in dietele de slabire, fiind bogat in proteine calitative, menite sa ne tina de foame.

Poate fi atat o gustare formidabila, in special daca ii adaugi putina miere si cateva nuci. Pana la cina sau la masa de pranz cu siguranta nu iti va mai fi foame. Dar un lucru este cert: este necesar sa cumperi iaurtul de la producatorii certificati, pentru a fi sigura ca respecta reteta originala.

Iaurtul grecesc – alege varianta traditionala pentru a te bucura de aceste efecte

Adica nu vei cumpara iaurt grecesc cu aroma de capsune sau visine, de exemplu. Din motive lesne de inteles, acestea trebuie evitate. Cel traditional iti va conferi o stare de satietate nemaipomenita, plus ca te vei indragosti iremediabil de textura sa super fina.

Iar asta nu este tot, iaurtul grecesc este eficient si atunci cand vorbim despre sanatatea digestiva. La ce ne referim, mai exact? Acest preparat te va ajuta sa scapi de balonare, daca il vei consuma regulat. Conform nutritionistului Fiorella DiCarlo, fondatoarea FiorellaEats.com, „acest iaurt contine culturi vii, active, ne referim la probiotice, asa ca vei scapa de senzatia de balonare si de umflarea inestetica a abdomenului”. Inca un motiv in plus sa il consumi.

Despre probiotice am mai discutat si probabil stii deja ca sunt bacterii sanatoase si necesare intestinului. Probioticele sustin imunitatea, metabolismul si sanatatea pielii. Aceste bacterii prietenoase se regasesc in chefir, iaurt, dar si ciuperci sau muraturi. Asa ca include mai des aceste preparate in dieta zilnica.

De asemenea, din cand in cand poti sa iei suplimente cu probiotice, pentru a sustine starea de bine a organismului tau.

Iaurtul grecesc – poate fi un mic dejun excelent, dar si o gustare perfecta!

In special daca nu iti place sa pregatesti micul dejun. Poate te grabesti sau preferi sa dormi mai mult. Asa ca un iaurt grecesc mic, in care vei adauga cereale, stafide, miere si nuci poate fi alegerea ideala. Intr-un bol poti pune toate aceste ingrediente, amesteci putin si micul tau dejun este gata!

Desigur ca poti varia alimentele, asa ca fructele proaspete – capsune, zmeura sau afine, pot inlocui cu succes stafidele.

Reduce aparitia sindromului de intestin iritabil si sustine procesul de slabire. Poti adauga seminte de in, seminte de chia sau fructe de padure, pentru a te bucura de fibre. Ne referim atunci cand alegi sa mananci un iaurt grecesc la gustare.

Un alt truc perfect pentru o sanatate digestiva optima: consuma smochine cu iaurt grecesc. Va ajuta in procesele metabolice care au loc ulterior, asa ca te vei simti mai bine ca oricand.

Evident ca te va scapa de senzatia de balonare, in special daca vei servi drept gustare amestecul de mai sus.

Dieta mediteraneana – de ce ai alege acest mod de viata?

Pentru ca cercetatorii au ajuns la concluzia ca nu este doar un regim sanatos de viata, ci mult mai mult de atat. Are capacitatea de a sustine chiar si procesele care au loc la nivel de ADN. Asa ca celulele vor fi influentate in mod pozitiv, iar efectele anti-imbatranire ale acestei diete vor fi “memorate”.

Dieta mediteraneana incurajeaza consumul de fructe (portocale, piersici, struguri), rosii, cereale integrale, ulei de masline, peste. De asemenea, descurajeaza consumul de carne rosie, pui, mezeluri, etc. Ca alcool, se va servi in special vin, cu moderatie. Pestele nu va fi consumat in exces, iar acesta se va gati in special la cuptor...mai multe despre dieta mediteraneana >>>

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *