CUM SA ITI PROTEJEZI PIELEA DIN INTERIOR CU AJUTORUL COLAGENULUI

Odata cu inaintarea in varsta, pielea noastra incepe sa dea semne de imbatranire: apar ridurile si petele pigmentare, culoarea devine terna, iar elasticitatea se pierde. Desi evolutia starii pielii este in stransa legatura si cu mostenirea genetica, se estimeaza ca incepand cu varsta de 25 de ani productia de colagen se diminueaza cu 1% in fiecare an. Incetineste si productia de acid hialuronic. Spre umare, este important sa introducem in rutina de ingrijire a pielii si produse care sa suplineasca aceste lipsuri.

Colagenul este cea mai abundenta proteina din corpul nostru, are numeroase functii importante si face parte din componenta tesuturilor conjunctive ale tendoanelor, ligamentelor, muschilor si ale pielii. De asemenea, intareste oasele si fortifica pielea.

Desi colagenul poate fi obtinut consumand anumite feluri de mancare, cum ar fi pielea de porc (sorici) si ciorba de oase, pe piata exista suplimente alimentare cu colagen care pot fi consumate si de vegetarieni. In plus, colagenul continut de aceste suplimente alimentare este hidrolizat, ceea ce inseamna ca va fi absorbit mai usor in organism.

Cum actioneaza colagenul asupra pielii

Dupa cum ai aflat deja, colagenul joaca un rol important in sanatatea pielii: o intareste, o hidrateaza si ii confera elasticitate. O cantitate redusa de colagen din organism duce la uscarea pielii si la formarea ridurilor.

Din fericire, mai multe studii au aratat ca suplimentele ce contin colagen sau peptide de colagen aduc beneficii importante: pot incetini imbatranirii pielii prin reducerea ridurilor si a uscaciunii. Astfel, unul dintre studii, publicat online in National Library of Medicine, a aratat ca femeile care au luat un supliment ce contine intre 2,5 si 5 grame de colagen timp de 8 saptamani au prezentat mai putina uscaciune a pielii si o crestere semnificativa a elasticitatii pielii in comparatie cu cele care nu au luat suplimentul.

Efectele de reducere a ridurilor au fost atribuite capacitatii suplimentelor cu colagen de a stimula corpul sa produca colagen pe cont propriu.
In plus, administrarea suplimentelor de colagen sustine si producerea altor proteine ​​care oferta structura pielii, cum ar fi elastina si fibrilina.

Cum introducem suplimentele cu colagen in rutina zilnica

Conditia principala este ca suplimentele alese sa contina colagen hidrolizat si astfel sa poata fi absorbite mai usor, fapt care va grabi aparitia rezultatelor pozitive.

Gama de nutricosmetice CollagenRo si Beauty Help de la Zenith contine peptide bioactive de colagen hidrolizat, acid hialuronic, extracte de plante, uleiuri si seminte, sustinand astfel sanatatea pielii, parului si a unghiilor.

Studiile au aratat ca colagenul Verisolul®pe care acestea le contine stimuleaza metabolismul colagenului pielii, favorizeaza regenerarea pielii, ajutand la imbunatatirea structurii si aspectului pielii, la marirea gradului de hidratare si la intarzierea formarii ridurilor si la reducerea acestora. De asemenea, imbunatateste aspectul pielii in caz de celulita, ajuta la cresterea rapida a unghiilor, protejeaza cartilajele articulare si reda mobilitatea articulatiilor. Cel mai important, reface si hidrateaza la nivel celular, actionand asupra cauzelor si nu a simptomelor.

Aceste suplimente alimentare se prezinta sub forma de pulbere si pot fi usor integrate in shake-uri si smoothie-uri, avand arome de capsuni si ciocolata. Se recomanda introducerea lor in rutina zilnica alaturi de restul produselor de ingrijire a pielii, deoarece unele nu se exclud pe altele.

Este de retinut faptul ca nutricosmeticele cu colagen functioneaza in doua directii: preventie – contracareaza efectele radicalilor liberi, si actiune – trateaza si rezolva problemelor pielii, unghiilor si a parului, instalate odata cu inaintarea in varsta.

Evaluarea acestui articol

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *