Ceai rece cu turmeric – sanatos si racoritor!

Despre bauturile care au la baza acest ingredient sigur ai mai auzit, iar un ceai rece cu turmeric poate fi cea mai buna alegere in zilele toride de vara.

Despre turmeric si proprietatile sale antioxidante remarcabile am mai discutat, dar poate ca este cazul sa-ti reamintim cateva aspecte de baza. De exemplu, pentru a tine la distanta racelile, bolile cronice, chiar si cancerul, acest ingredient este cu siguranta unul dezirabil.

Pe langa acest ceai rece cu turmeric pe care urmeaza sa ti-l prezentam, tine minte ca ar fi bine sa incluzi acest condiment mai des in preparatele tale. Merge de minune in tocanite, cartofi la cuptor, chiar si supe creme.

Ceai rece cu turmeric – cum se prepara?

Dupa cum iti poti da seama, nu este deloc ceva complicat, ai nevoie doar de cateva minute libere.

Ingrediente:

– ceai (de care vrei tu, un pliculet sau varsat)

– 1/4 lingurita de turmeric

– apa plata

– cuburi de gheata

– lamaie si felii de portocale

– indulcitor (ce doresti tu)

Mod de preparare

Prepara ceaiul, asa ca fierbe apa pe care o vei turna deasupra acestuia. Apoi lasa-l sa se raceasca natural, adauga turmericul, dupa care pune continutul in frigider, pret de o ora. Pune ceaiul intr-o cana, adauga si indulcitorul si amesteca bine. Stoarce si putina lamaie si adauga cateva felii de portocale. Pune si gheata si serveste ceaiul gustos si sanatos pe care tocmai ti l-ai pregatit.

Latte cu turmeric – o reteta conceputa de veterinarul Doug English

Asadar, acum vom vedea cum putem pregati acest latte cu turmeric, numai bun pentru sanatatea noastra. Prima data va trebui sa obtinem “pasta aurie”, despre care se tot vorbeste in ultima vreme.

Ingrediente:

– 1/2 ceasca de turmeric

– o ceasca de apa plata

– 5 linguri ulei de nuca de cocos

– 1/2 lingurita piper negru proaspat…continuarea retetei aici >>>

Ceai rece cu turmeric – incearca cu mai multe tipuri de ceai

Desigur ca ceaiul folosit va schimba aroma considerabil. Asa ca incearca sa prepari continutul si cu ceai de fructe de padure, ceai rosu, ceai verde sau de menta.

Practic vei avea o bautura noua de fiecare data cand vei incerca astfel de mici „experimente”.

Nu uita ca turmericul si-a demonstrat eficacitatea in tratarea unor boli precum cancerul, Alzheimer, diabet, bolile digestive si multe altele. Tocmai de aceea in Orient este deseori utilizat, iar indienii pun turmeric in aproape orice.

Antiinflamator, antibiotic desavarsit, turmericul te va tine la distanta de boli, iar tu vei avea mai multa energie.

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *