Tocanite de vara. Tu le-ai incercat?

Aceste tocanite de vara te vor surprinde intr-un mod placut, asa ca iti vom prezenta cateva retete de senzatie. Asadar, nu are rost sa mai pierdem vremea, ci sa te anuntam ca trebui sa faci un drum la piata!

Trebuie sa cumperi legume si verdeata proaspata, asa ca te invitam sa alegi produse romanesti (pe cat posibil). Daca vrei ca aceste tocanite de vara sa fie senzationale, va fi cazul sa te axezi pe cele mai calitative ingrediente.

Asa ca achizitioneaza dovlecei, vinete, rosii, fasole verde si orice alte legume proaspete si sanatoase. Retetele pe care urmeaza sa ti le prezentam sunt simple, traditionale si abunda in antioxidanti si vitamine.

Haide sa vedem impreuna despre ce este vorba!

Tocanite de vara – dovlecei si iarasi dovlecei

O tocanite de dovlecei simpla te poate scoate din incurcatura, in special daca vrei sa ai grija de silueta. Sunt saraci in calorii, dar satiosi atunci cand sunt gatiti corespunzator.

Ca sa prepari o tocanite de dovlecei ai nevoie de:

– 3 dovlecei medii

– cativa cartofi noi (6 cartofi sunt suficienti)

– suc de rosii sau bulion de tara

– ulei

– sare

– piper

– o ceapa

Mod de preparare

Toaca marunt ceapa si rumeneste-o in ulei pentru cateva minute, in cratita in care vrei sa pui si restul ingredientelor. Apoi adauga dovleceii taiati cubulete, cartofii curatati si taiati si amesteca bine. Pune 2 cani de apa (mai poti elimina la final din apa, daca mancarea este prea apoasa). Lasa totul sa fiarba, iar spre final adauga o cana de bulion sau cateva rosii taiate si curatate. Mai lasa sa fiarba inca 5 minute si stinge focul, vei obtine o mancare delicioasa si super usor de realizat.

Tocanite de vara – fasole verde si/sau vinete

Ai nevoie de:

– 700 grame de fasole verde

– suc de rosii sau bulion de tara

– ulei

– sare

– piper

– o ceapa

– 4 catei de usturoi

– o legatura patrunjel

Mod de preparare

Vei taia coditele si vei rupe pastaile in doua. Apoi vei toca si cali ceapa. Pune si usturoiul curatat si maruntit si soteaza inca 2 minute. Adauga fasolea spalata in prealabil si adauga 2 cani de apa. Lasa totul sa fiarba la foc mic si spre final, la fel ca la reteta anterioara, pune sucul de rosii, patrunjelul maruntit si mai lasa sa dea un clocot.

Daca nu te deranjeaza, pune sarea si piperul la final, imediat dupa ce ai inchis focul. Poate nu stiai, dar sarea devine toxica atunci cand este gatita la temperaturi inalte.

Aceeasi reteta este valabila si pentru prepararea tocanitei de vinete, inlocuiesti fasolea verde cu 3 vinete medii.

In acelasi stil poti prepara tocanite de cartofi noi si ghiveci de legume, unde poti adauga toate ingredientele de mai sus!

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *