Secretul fericirii – ce au descoperit expertii?

Poate si tu te intrebai care este secretul fericirii, asa ca astazi am venit in ajutorul tau. Vrei sa stii despre ce este vorba? S-ar putea sa ramai placut surprinsa atunci cand vei afla. Cel putin asa credem, avand in vedere ca este necesar sa dezvolti anumite abilitati umane, nimic mai mult.

De fapt, secretul fericirii sta in lucrurile mici, care, in realitate sunt mult mai marete decat par. Despre toate acestea vom discuta in cele ce urmeaza, cand vom descoperi mai multe despre fericire, gandirea umana si parerile specialistilor in domeniu.

Fericirea poate fi atinsa, in special daca suntem dispusi sa facem anumite schimbari in acest sens. Expertii americani au reusit sa ajunga la o concluzie imbucuratoare, in cele din urma.

Secretul fericirii – stiai?

Dupa lungi studii si cercetari in domeniu, specialistii care studiaza psihicul uman, din cadrul universitatii Harvard, SUA, au ajuns la un numitor comun.

Cheia sau secretul fericirii sta in relatiile fericite, de orice natura. Cu alte cuvinte, cu cat cultivam relatii implinitoare alaturi de cei dragi, cu atat ne vom simti mai fericiti, in viata de zi cu zi. Si nu, banii nu au un rol atat de important asa cum am fi tentati sa credem.

Desigur ca bunastarea e importanta pentru psihicul uman, dar studiul care a durat 75 de ani, a scos la iveala ca relatiile interumane pot sa ne deschida „drumul spre fericire”.

Concluzia studiului american a fost dezvaluita de psihologul Robert Waldinger, in cadrul unei discutii marca TED talk.

Acesta a declarat, in timpul emisiunii la care a participat: Relatiile fericite ne fac sa fim bucurosi si mai sanatosi. Cercetarea a mai aratat si ca atunci cand un om simte ca se poate baza pe cei de langa el sistemul sau nervos functioneaza mult mai bine.

Secretul fericirii – singuratatea poate fi un dusman!

Poate ca nu in toate cazurile, dar este cert ca cei care sunt inconjurati de oameni dragi au un psihic mai puternic si o viata mai lunga, a mai dezvaluit studiul american.

„Nu conteaza numarul de prieteni, ci calitatea relatiei cu acestia, daca te poti baza pe ei, daca simti ca relatia este intr-adevar una autentica, etc.”

Pe langa relatiile armonioase, care ne ajuta sa fim mai fericiti, au mai fost descoperiti si alti factori importanti. Vorbim despre urmarea pasiunilor, nivelul de incredere si onestitatea celor din jur. „Toate aceste lucruri pot duce la o viata mai fericita, fara doar si poate”, remarca psihologul american.

Asa ca nu uita sa pui relatiile cu ceilalti pe primul loc si sa traiesti o viata armonioasa, indiferent de situatie!

Banii nu aduc fericirea – dar totusi avem nevoie de ei…

In special daca vrem sa ne bucuram de o viata comoda, in zilele noastre. Oricat am vrea sa negam, nu putem trai fara bani, iar acestia au un rol important in vietile noastre. Desigur ca nu trebuie sa sacrifici totul pentru bani, dar nici sa te prefaci ca nu exista. Banii aduc fericirea sau o completeaza atunci cand faci ceea ce iti place.

Serviciul tau nu ar trebui sa fie doar o activitate pentru care esti platita. Pentru ca in acest fel, s-ar putea sa ajungi sa urasti jobul. Toti marii oameni de afaceri sunt pasionati de ceea ce fac si muncesc pentru a mentine acest sentiment...mai multe despre bani aici >>>

4.8/5 (5)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *