Chili sin carne – reteta de POST favorita!

Daca si tu tii post sau iti place sa mananci doar alimente vegetale in anumite zile, acest chili sin carne este pentru tine. Vei ramane uimita de savoarea sa, in special ca este mai gustos decat ti-ai imagina.

Are la baza fasole, morcovi, orez si…multe condimente care ii confera un gust unic. Asa ca acest chili sin carne va deveni una dintre retetele tale favorite de post, mai mult ca sigur.

Poti sa-l pui langa omleta de post, paella si supele creme despre care am mai discutat. Vestea cea buna consta si in faptul ca aceasta reteta este mult mai usor de realizat decat ai fi crezut.

Chili sin carne – tu stii cum se prepara?

Dar ca sa incepem cu inceputul, vrem sa te informam care sunt ingredientele pe care ar trebui sa le cumperi data viitoare cand esti la supermarket. Din fericire, aceasta reteta este ideala pentru cei ocupati, asa ca poti folosi si fasole rosie sau alba la borcan sau conserva. Asa ca lucrurile sunt deja mai simple decat te asteptai.


Iata ce ai nevoie:

– 2 conserve de fasole (rosie si alba)
– 2 cepe medii, tocate marunt
– 5-6 catei usturoi maruntiti
– 2 ardei capia taiati cubulete
– 3 morcovi taiate rondele
– 2 conserve de rosii cubulete
– 1 lingurita chimion, 1/2 lingurita chili, oregano, 1/2 lingurita cimbru, 1/2 lingurita coriandru macinat, 1/2 lingurita turmeric, sare, piper, 3 lingurite boia dulce
– 300 grame de orez fiert sau cartofi fierti (pentru servit)



Chili sin carne – o vei adora!


Modul de prepare nu este deloc unul greu. Tot ce trebuie sa faci este sa calesti bine in ulei ceapa, usturoiul si sa adaugi fasolea, rosiile, ardeii si restul ingredientelor.

Atentie! Daca NU iti place mancarea picanta poti sa micsorezi cantitatea de chili si alte condimente sau chiar sa le elimini pe unele dintre acestea.

Lasa mancarea sa fiarba la foc scazut pret de 25 minute (sau pana sunt fierte legumele) si serveste alaturi de garnitura de orez fiert. Iti va placea mai mult ca sigur.


Paella de post – savureaza o reteta de “vacanta”



Paella de post este una dintre acele retete minunate pe care trebuie sa le incerci. Fie ca tii post sau vrei sa mananci doar legume pentru cateva zile, aceasta mancare trebuie incercata.

Poate fi o minunata varianta de pranz in weekend, in special cand ai musafiri si vrei ca acestia sa serveasca ceva special. Paella de post este aproape identica cu varianta sa traditionala din Spania, doar ca nu va contine fructe de mare sau scoici…reteta completa aici >>>

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *