Paella de post – savureaza o reteta de „vacanta”!

Paella de post este una dintre acele retete minunate pe care trebuie sa le incerci. Fie ca tii post sau vrei sa mananci doar legume pentru cateva zile, aceasta mancare trebuie incercata.

Poate fi o minunata varianta de pranz in weekend, in special cand ai musafiri si vrei ca acestia sa serveasca ceva special. Paella de post este aproape identica cu varianta sa traditionala din Spania, doar ca nu va contine fructe de mare sau scoici.

Dar asta nu inseamna ca va fi mai putin gustoasa, in niciun caz. Asa ca aloca o 1-2 ore pentru gatit si bucura-te ca faci ceva deosebit, pentru tine si cei dragi.

Paella de post – ce ingrediente sunt necesare?

Pentru a avea parte de o mancare gustoasa si plina de arome, vom alege sa punem o varietate cat mai mare de legume. Mazare, fasole, ciuperci, morcovi si porumb, toate merg de minune cu aceasta reteta delicioasa.

Ai nevoie de:

– 300 grame de orez basmati sau traditional

– o ceapa medie, tocata fin

– 3 catei de usturoi tocati

– 2 ardei capia sau galbeni taiati in cubulete sau fasii (cum preferi)

– 250 ml bulion

– 200 grame mazare fiarta

– 150 grame fasole fiarta

– o mana de porumb si rondele de morcovi (fierte, le poti alege pe cele la borcan)

– 3 linguri ulei

– un varf de chili

– o lingurita de boia dulce

– o lingurita rasa de turmeric

– sare, piper

– 800 ml de apa

Paella de post – cum se prepara?

Mod de preparare

Se incinge uleiul si se pune ceapa, se caleste rapid, pret de 2-3 minute. Se adauga usturoiul, ciupercile maruntite, ardeii si se amesteca bine. Dupa 10 minute, se adauga bulionul sau sucul de rosii si se adauga si orezul. Amesteca bine pana se omogenizeaza totul si adauga apa plus condimentele mentionate mai sus.

Vei lasa totul sa fiarba la foc mic, iar cand orezul este aproape gata, adauga mazarea, fasolea, porumbul si rondelele de morcovi. Poti sa mai adaugi putina apa daca este cazul si lasa totul sa fiarba in continuare. La final poti sa mai adaugi sare sau alte condimente, daca ti se pare ca este cazul.

Cu siguranta vei savura cu drag aceasta reteta de post care merge de minune alaturi de un pahar de Sangria sau vin rosu simplu.

Retete de post cu ciuperci – trebuie sa le incerci!

Ciorba de burta cu ciuperci pleurotus

Ingrediente

500 grame ciuperci pleurotus

1 ceapa

4 morcovi mici

2-3 gogosari murati (din otet)

1 lingura de faina

2 linguri ulei

sare, piper, otet

Mod de preparare

In primul rand se vor curata 2 morcovi si se vor taia in doua. Se va toca si ceapa marunt, iar impreuna cu morcovii curatati in prealabil, se va pune totul la fiert in 2 litri de apa…mai multe retete de post cu ciuperci aici >>>

5/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *