Ce alimente au mai multa vitamina C decat o portocala?

Daca si tu te intrebai ce alimente au mai multa vitamina C decat o portocala, te afli unde trebuie. Astazi vrem sa-ti deschidem ochii in acest sens.

De cele mai multe ori oamenii cumpara citrice atunci cand vor o portie sanatoasa de vitamina C. Si ca sa intelegi putin ce valoare are o reclama, imagineaza-ti ca oamenii sunt atat de atasati de portocale tocmai din acest motiv.

In urma cu multi ani, un distribuitor important de portocale a creat multe reclame in care spunea despre miraculoasa vitamina continuta de citrice. A prins atat de bine ca si acum lumea crede ca vitamina este continuta doar de portocale.

Ce alimente au mai multa vitamina C decat o portocala? Vei afla in cele ce urmeaza si s-ar putea sa ramai surprinsa cand vei afla adevarul.

Ce alimente au mai multa vitamina C decat o portocala – te asteptai?

Ananasul. Unul dintre cele mai savuroase fructe exotice contine mai multa vitamina C decat ai fi crezut. Asa ca opteaza mai des pentru acesta, in special cand vrei sa fortifici sistemul imunitar.

Ananasul contine bromelaina, o enzima care ajuta la absortia corecta a proteinelor, dar si in prevenirea inflamatiilor din corp. Astfel ca ar fi indicat sa consumi mai des acest fruct gustos si super sanatos.

Capsune. Abunda in vitamina C, asigurandu-ti jumatate din cantitatea necesara zilnica. De aceea sunt recomandate pentru cei care vor sa faca o cura cu vitamine. Un excelent antioxidant, acestea au si rolul de a mentine sanatatea ochilor, previn aparitia cataractei si ne feresc de efectele radiatiilor solare. De aceea, este excelent sa le consumi pe parcusul sezonului calduros.

Alimente cu vitamina C – tu pe care le alegi?

Broccoli. Poate ca nu te asteptai, dar pe langa faptul ca are in compozitie nutrienti si antioxidanti, faimosul broccoli contine si vitamina C. Asa ca opteaza mai des pentru aceasta garnitura. Il poti consuma si simplu, cu putina sare, piper si ulei de masline. Trebuie doar sa-l fierbi pentru cateva minute, dar nu il lasa prea mult! In acest mod se vor pierde din fibre si cu siguranta nu vrei ca acest lucru sa se petreaca.

Kiwi. Un fruct minunat, din toate punctele de vedere. Perfect pentru micul dejun sau ca gustare intre mese, iti reamintim ca abunda in vitamina C, la randul sau. Fructul contine si foarte multi antioxidanti, asa ca este recomandat si in procesele de detoxifiere, avand in vedere ca te poate ajuta din plin. Si desigur, pielea ta se va mentine tanara si fara riduri, pentru ca acesta actioneaza si impotriva imbatranirii.

Bananele sunt renumite pentru cantitatea de potasiu pe care o contin, dar kiwi sta si mai bine la acest capitol. Avand in vedere ca are atatea minerale, vitamine si fibre, nici nu este de mirare ca este recomandat in curele de slabire.

Apropo, stiai ca tensiune arteriala este reglata de potasiu, iar sanatatea inimii este intretinuta de acest mineral? Desigur, si continutul de luteina pe care il are fructul va ajuta mult in conservarea sanatatii inimii si a ochilor tai…mai multe despre kiwi >>>

Alimente cu vitamina C din belsug

Vrem sa va reamintim ca si ardeiul gras, rosiile cherry, catina, fructele de padure si varza kale au la randul lor vitamina C din belsug. Asa ca asigura-te ca le consumi cu regularitate. Poti opta sa variezi alimentele de mai sus pentru a fi sigura ca ai parte de toti nutrientii si vitaminele continute.

Cum ne fereste sistemul imunitar de tot felul de boli

Te-ai intrebat vreodata ce fenomen se petrece in organismul tau si cum se face ca parca suntem feriti de tot felul de boli? Trebuie sa intelegem ca imunitatea creeaza tot felul de sisteme defensive si bariere de protectie.

Radicalii liberi, patogenii si alte tipuri de celule straine sunt atacate rapid de limfocite si eliminate. In acelasi mod procedeaza si intestinele, ficatul sau rinichii, preiau reziduurile si le elimina din organism, dar nu inainte de a se asigura ca celulele periculoase sunt distruse…mai multe despre ce slabeste sistemul imunitar aici >>>

5/5 (4)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *