De ce sa-ti accepti imperfectiunile?

De ce sa-ti accepti imperfectiunile, intr-o lume care pare tot mai obsedata de ideal? Pentru ca in acest mod te vei simti mai bine in pielea ta, ceea ce va conduce la o viata mai buna.

Traim intr-o societate tot mai obsedata de aspectul fizic, asa ca adevaratele valori par sa fie tot mai putin importante. Devine imperios necesar sa avem un trup de invidiat, fara sa mai conteze alte aspecte esentiale.

Imperfectiunile par sa fie o reala problema care trebuie corectata cat mai repede. Asa ca atunci cand nu arati ca vedetele promovate de mass-media, parca incepi sa te simti mai putin bine in pielea ta.

Sa fie aceasta atitudine una normala? Despre ce spun specialistii in domeniu ramane sa discutam in cele ce urmeaza.

De ce sa-ti accepti imperfectiunile si cum sa adopti o atitudine sanatoasa

Raspunsul poate ca este evident pentru anumite persoane, in timp ce altele se lasa influentate de parerile celor din jur. In primul rand, nimeni nu arata sau se simte perfect. Asa ca lucrurile sunt clare din start. Desigur ca exista produse destinate infrumusetarii, care pot ajuta in unele cazuri, dar nu sunt fundamentale bunului demers al lucrurilor.

De ce sa te simti bine in pielea ta? Pentru ca aceasta poate deveni piatra de temelie a unei schimbari benefice. Atunci cand nu te accepti asa cum esti, incep sa apara tot felul de probleme la nivel psihic. Poti parcurge depresii, stari de agitatie, insomnii, etc. Cu alte cuvinte, majoritatea oamenilor care sunt depresivi au o problema majora in a se accepta pe sine.

O vizita la psiholog poate fi una dintre cele mai bune idei in acest caz, pentru ca nu intotdeauna ne putem descurca singuri.

Pe langa defectele fizice, care au devenit atat de „importante” in ziua de astazi, mai exista si cele de personalitate, pentru care ne blamam frecvent. Suntem prea nerabdatori, delasatori, lipsiti de ambitie si parca nu meritam mai mult…Suna cunoscut?

De ce sa-ti accepti imperfectiunile – pentru ca te va ajuta mai mult decat crezi!

Astfel ca atunci cand accepti anumite defecte pe care le ai, se va produce un lucru „magic”: vei incepe sa te simti mai bine cu tine insati.

Majoritea expertilor vorbesc despre schimbarea care se produce in momentul in care ne dam voie sa fim asa cum suntem, de fapt. Autenticitatea ne poate determina sa schimbam anumite lucruri mai usor. Practic, acceptarea si aprobarea sunt esentiale in viata, pentru a putea deveni mai buni. Altfel cum am reusi, daca nici macar nu vrem sa fim constienti de ceea ce ne deranjeaza?

Alt pas important este sa ignoram mai mult gandurile. Atunci cand dai prea multa importanta tuturor detaliilor, s-ar putea sa nu te simti tocmai bine in pielea ta. De asemenea, critica de sine poate avea repercusiuni nefaste asupra fiintei. Ce rost are sa ne repetam incontinuu ca nu putem face un anumit lucru sau ca nu suntem suficient de buni intr-un anume domeniu?

Cel mai bine ar fi sa lasam aceste atitudini la o parte, pentru a putea „creste”.

Fii mai indulgenta cu tine si da-ti voie sa simti, in acest fel vei putea schimba mult mai multe lucruri.

Scapa de depresie – de ce dieta meditareana chiar functioneaza

In jurnalul “Psihiatriei Moleculare”, o revista engleza de specialitate, este mentionat ca mai bine de 40 de studii considera ca o dieta preponderent vegetariana face minuni. Asa ca scapa de depresie consumand peste, grane, nuci, fructe si legume proaspete, cu regularitate.

Atentie!

Studiile arata clar ca persoanele depresive ar trebui sa reduca consumul de carne si lactate. Asa ca mananca-le cu moderatie. In ziua de astazi…mai multe despre depresie aici >>>

5/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *