Daca mananci mai putin traiesti mai mult!

Daca mananci mai putin vei trai mai mult, arata cele mai recente studii in domeniu. Asa ca daca si tu esti interesata sa ai o viata lunga si sanatoasa, avem vesti bune pentru tine.

Cu totii stim ca atunci cand mananci in exces greutatea va incepe sa fie impotriva ta. Si nici nu este de mirare, avand in vedere ca oferim organismului mai mult decat are nevoie. Specialistii arata ca exista o legatura clara intre speranta de viata si modul de a manca, asa ca retine acest aspect.

Cu cat mananci mai putin si mai cumpatat, cu atat ai sanse mai mari de a trai mai mult! De aceea este indicat sa mananci seara si sa nu exagerezi cu caloriile, la nicio ora a zilei.

Daca mananci mai putin…te vei simti mai bine si vei fi mai fericita

Starea de spirit este strans legata de ceea ce mancam. Asa ca nu submina acest aspect esential al vietii si invata sa te hranesti corect. Prea multe alimente greu de digerat, cum sunt cele animale, nu sunt deloc recomandate. Asa ca evita sa mananci carne, lactate si oua in exces.

Invata sa variezi si tine post macar de 2 ori pe saptamana, pentru a elimina toxinele in exces. Poti incerca regimul flexitarian, in acest sens, fiind unul dintre cele mai apreciate.

Regimul flexitarian, ce presupune si de ce ar trebui sa-l incerci?

In primul rand, va trebui sa fii atenta la ceea ce mananci, in sensul ca nu ar trebui sa depasesti 30% grasimi, 20% proteine si 50% glucide, intr-o zi normala. Asa ca trebuie sa acorzi putina atentie produselor pe care le consumi.

Nu depasi mai mult de 25 de grame de fibre, pe zi.

Ce ar trebui sa consumi in regimul flexitarian?

– fructe si legume…mai multe despre acest regim >>>

Daca mananci mai putin si variat sanatatea se va mentine

In India oamenii mananca mult mai putin si variat, ceea ce duce la o speranta de viata mult mai ridicata decat in Europa sau Occident. Este fundamental sa consumi nutrienti esentiali, proteine, minerale, grasimi vegetale si carbohidrati. In acest mod poti fi sigura ca ai parte de toate elementele necesare unei sanatati optime.

Mananca fructe si legume din belsug, pentru ca te vor ajuta sa elimini cu succes toxinele si vor incetini procesul imbatranirii. Sa mananci mai putin inseamna sa consumi mai putina hrana decat ai manca in mod normal.

Ce ar fi sa reduci painea, dulciurile sau carbohidratii? Incearca sa nu mai mananci atat de des si incearca postul intermitent, te va ajuta enorm. Bineinteles ca in acest mod vei reusi sa slabesti si sa ai grija de silueta intr-un mod oportun.

O viata mai lunga inseamna mai multa cumpatare, mai multe salate si cruditati, fructe si nuci, plus…multa voie buna!

4.89/5 (18)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *