Alimentele bogate in colagen previn procesul imbatranirii

Alimentele bogate in colagen nu ar trebui sa lipseasca din dieta noastra. In special daca ne dorim sa avem parte de un ten mai luminos si tanar. Cremele cu colagen sunt prezente la tot pasul si parca nici nu mai stii ce sa alegi, avand in vedere varietatea produselor de pe piata.

Totusi, colagenul ne poate ajuta sa ne mentinem tinere? Alimentele cu colagen sunt eficiente si ar trebui consumate cu regularitate? Raspunsul este da, iar daca pana acum nu stiai, te vom ajuta sa te familiarizezi cu mancarurile care contin aceasta proteina atat de importanta pentru piele.

Colagenul are rolul de a conferi elasticitate pielii, ceea ce nu poate fi decat o veste buna. Dupa cum stii, anumite elemente prezente in corp scad dupa o anumita varsta. Tocmai de aceea este necesar sa compensam noi prezenta acestora. Colagenul este unul dintre acele alimente.

Dupa varsta de 30 de ani, ar fi bine sa consumi mai des aceste alimente. De asemenea, foloseste uleiuri si creme naturale specifice varstei.

Alimentele bogate in colagen mentin tenul tanar

Asa ca este cea mai buna idee pentru a preveni ridurile si alte efecte nefaste ale varstei. O alimentatie nesanatoasa, razele solare, dar si poluarea sunt alte elemente care conduc la scaderea productiei de colagen.

Tocmai de aceea ar trebui sa fim atenti si sa mancam corect, introducand in alimentatie anumite alimente cheie. Apropo, incepe sa mananci mai sanatos oricum, mancarea de tip fast-food, zaharul, fainoasele si sucurile carbogazoase nu fac decat sa-ti distruga corpul si pielea…

Ce poti manca pentru a-ti asigura necesarul de colagen:

– supa de oase ( din ce carne vrei tu, sunt bogate in magneziu, calciu si fosfor)

– carne de peste, crustacee

– fructe de padure

– albusuri

– fructele exotice (ananas, kiwi, mango)

– verdeata, salate

– citrice

– fasole

– usturoi

– rosii

– seminte si nuci

Alimentele bogate in colagen – suplimentele sunt o idee buna?

Da, in special daca rogi un medic sa ti le prescrie, in acest mod poti sa fii sigura ca ai avut parte si de o parere profesionista. Exista si sub forma de pudra, asa ca o poti adauga in smoothie-uri.

Spirulina este alt superaliment necesar in aceasta situatie, avand in vedere ca va incuraja cu succes productia de colagen. Spirulina se gaseste in plafare sub forma de capsule sau pudra, ramane la alegerea ta cum vrei sa o consumi.

Ce proprietati remarcabile are spirulina?

– contine o gramada de proteine calitative, de care organismul nostru are nevoie. De asemenea, poseda cei 8 aminoacizi esentiali si tine minte ca are mai multe proteine decat carnea de vita

– nutrienti de calitate superioara in compozitia spirulinei si o adevarata sursa de vitamine si minerale

– are rolul de a reduce colesterolul; de a proteja sistemul imunitar

– energizant si adjuvant in tratarea virozelor, racelilor si a bolilor ca pojarul, varsatul de vant, etc

Daca ai nevoie de un aliat impotriva bolilor cronice, spirulina este din nou raspunsul. Te va feri de bolile cardiovasculare, osteoporoza, cancer, diabet, artrita…mai multe despre spirulina >>>

Intorcandu-ne la colagen, dorim sa-ti precizam ca acesta nu are doar rolul de a preveni imbatranirea si ridurile. De asemenea, sustine sanatatea articulatiilor, metabolismul, ne ajuta sa avem unghii puternice si un par mai sanatos.

Asa ca proteina denumita colagen are un rol covarsitor in ceea ce priveste prevenirea procesului de imbatranire si mentinerea sanatatii. Nu uita sa mananci mai des alimentele mentionate sau sa apelezi la suplimente!

5/5 (13)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *