Ce spun nutritionistii despre slabit – uita de mituri!

Ce spun nutritionistii despre slabit si care sunt acele mituri despre care ar trebui sa uitam? Despre toate acestea vom discuta in cele ce urmeaza, cand vom afla ce parere au expertii despre anumite credinte si pareri care se tot vehiculeaza.

Unii cred ca este nevoie de pastile si suplimente pentru a slabi, ceea ce nu este deloc adevarat. Atat timp cat vei manca eficient din punct de vedere nutritional, corpul tau se va modela de la sine. Iar sanatatea si sistemul imunitar vor fi mai puternice ca oricand.

Ce spun nutritionistii despre slabit? Ca trebuie sa urmezi cateva reguli de aur. Vorbim despre o nutritie eficienta, practicarea unui sport si evitarea stresului. Da, ai citit bine, stresul iti poate pune bete in roate atunci cand vrei sa slabesti. Oamenii supraponderali intampina multe greutati atunci cand vor sa slabeasca, asa cum vei remarca si tu in cele ce urmeaza.

Asa ca nu uita sa fii intelegatoare, este mai greu sa slabesti decat ne-am putea imagina. In special atunci cand kilogramele care trebuie date jos nu sunt tocmai putine.

Ce spun nutritionistii despre slabit. Probabil ca te va surprinde…

Unul dintre mituri spune ca oamenii obezi dau vina pe materialul genetic, cand de fapt ei sunt cei vinovati de modul in care arata. Da si nu. Este adevarat ca multi consuma alimente bogate in grasimi si calorii, ceea ce nu poate duce decat la o crestere in greutate.

Pe de alta parte, exista studii care arata ca peste 70% dintre cei obezi sau supraponderali au primit aceasta gena de la parinti, asa ca sunt predispusi la ingrasare. In cazul acestora, o vizita la un nutritionist este cea mai buna idee. In acest mod vor sti exact ce sa manance si cum sa procedeze pentru a ajunge la o silueta sanatoasa.

Slabitul nu este un proces atat de simplu pe cat s-ar putea crede. Uneori dureaza mai mult si oamenii sunt tentati sa creada ca persoanele in cauza nici macar nu tin dieta. Nu este mereu asa. Exista oameni cu probleme de greutate care urmeaza cu strictete un regim, totusi rezultatele intarzie sa apara. Chiar daca mananci 1200 de calorii pe zi, s-ar putea ca o perioada sa nu ai rezultatele scontate. Desigur ca nu este o tragedie, trebuie doar sa intelegem mai bine procesul de slabire.

Specialistii recomanda sa nu te cantaresti mai des de o data pe saptamana si sa ai rabdare.

Ce spun nutritionistii despre slabit – carbohidratii NU sunt de vina

Ba chiar din contra, avand in vedere ca acestia au un rol fundamental in procesul de slabire. Aceste mituri sunt alimentate de diete precum regimul Keto sau Atkins, care nu sunt neaparat cele mai sanatoase. Asa ca nu uita sa vorbesti cu un medic inainte de a trece la un regim drastic de slabire.

Exista 2 tipuri de carbohidrati: simpli si complecsi. Primii sunt usor de procesat pentru organism, in schimb cei din categoria a doua au nevoie de mai mult timp. Oamenii cred ca tot ce inseamna paste, paine si zahar sunt carbohidrati, dar nu este chiar asa. Apropo, exista si paste fara gluten sau din faina integrala, iar acelea sunt indicate chiar si in dietele de slabire.

Nu uita de cerealele integrale si fructe, acestea contin acei carbohidrati atat de necesari pentru un corp sanatos. Si da, ar trebui consumati chiar si cand esti la dieta.

Carbohidratii care te ajuta sa slabesti

Majoritatea curelor de slabit se bazeaza in principal pe eliminarea carbohidratilor din dieta. Acest lucru nu este simplu, deoarece alimentatia zilnica obisnuita este deseori bogata in carbohidrati. Dar cum ar fi daca ai afla ca acestia nu duc neaparat la ingrasare si in anumite situatii carbohidratii te pot ajuta sa slabesti?

Persoanele care urmeaza o cura de slabire, renunta la aceasta dupa o anumita perioada de timp deoarece necesita schimbari dietetice prea mari. Deseori, cura de slabit inseamna sacrificii…mai multe despre carbohidrati aici >>>

Ca ultim sfat, vrem sa demontam si mitul dietelor minune, care promit marea cu sarea si te pot ajuta sa slabesti miraculos. Da, dar de cele mai multe ori vin cu un pret: sanatatea. Asa ca gandeste-te mai bine inainte sa incepi sa te infometezi, pentru ca s-ar putea sa regreti. Oricum nu intotdeauna vei slabi mai repede in acest mod, cel mai bine este sa optezi pentru un regim optim pentru tine, recomandat de un specialist.

5/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *