Dieta vegana. Slabesti si iti mentii sanatatea!

Despre dieta vegana s-au auzit multe in ultimii ani, dar putin inteleg ce inseamna efectiv. Ne referim la un mod de viata mai sanatos, in care alimentele de natura animala sunt complet excluse. Stim, poate fi o mare provocare. Dar este totusi si o maniera facila de a slabi si a avea grija de sanatate.

Nu putine studii confirma ca o dieta preponderent vegana duce la o silueta mai armonioasa si un organism mai puternic. Colesterolul, problemele cardiace, dar si diabetul si cancerul pot fi prevenite si chiar vindecate datorita acestui regim.

Asa ca poate ar fi momentul sa afli mai multe. Nu trebuie sa devii vegana, dar macar incearca pret de cateva saptamani, pentru a slabi. Sau poti sa mananci „de post” macar 1-2 zile pe saptamana.

Dieta vegana. Esti curioasa sa incerci?

Asa ca, daca si tu vrei sa slabesti mai repede si sa ai un trup zvelt, incearca aceasta dieta unica. Daca vei scoate produsele animale si vei incepe sa mananci mai multe salate, supe creme de legume, orez brun cu ciuperci si multe altele, vei slabi rapid.

Bineinteles ca nu incurajam portiile uriase. Vorbim despre portii medii, iar pret de 2 saptamani vei manca doar in acest stil. Vei slabi cel putin 4 kilograme, in special daca vei avea grija sa faci si putina miscare. In dieta vegana vei putea manca: salate de tot felul, avocado, broccoli, sparanghel, cartofi dulci, paste integrale, fructe si legume proaspete, seminte si nuci nesarate si neprajite.

Iata si un meniu orientativ in dieta vegana:

Mic dejun – cereale integrale cu o cana de lapte vegetal, fructe de padure, cateva nuci/ un smoothie din fructe/ 2 felii de paine integrala cu vinete

Gustare – o mana de migdale/ 2 mere/ un suc de grapefruit/ o mana de caju

Pranz – supa crema de legume si orez cu ciuperci/ broccoli inabusit si chiftelute de legume/ supa crema de ciuperci si paste la cuptor cu legume

Gustare – un iaurt vegetal/ 2 morcovi cruzi

Cina – 2 felii de paine integrala cu humus/ o salata de cruditati si tofu/ orez brun cu legume la cuptor

Dieta vegana. Mai simplu decat credeai

Chiar asa ar putea fi descrisa aceasta dieta. Avand in vedere ca ai ce sa mananci si NU trebuie sa faci foamea, consideram ca nu este nici pe departe asa de greu. Trebuie doar sa fii putin disciplinata si sa ai incredere in acest proces. Bineinteles, nu este o idee buna sa mananci zacusca, cartofi, fasole si alte mancaruri de post care ingrasa mai tare decat produsele animale. In special daca mananci si cu paine…

Asa ca inarmeaza-te cu rabdare si ambitie, pentru ca te vei simti infinit mai bine in aceste 2 saptamani. Vei deveni mai lejera si plina de viata, asa ca bucura-te de schimbare.

Te vom ajuta si cu cate idei de retete vegane, asa ca totul devine si mai simplu.

1. Paste integrale cu linte

Ingrediente:

– 1 cana de linte rosie

– 500 grame paste integrale

– o ceapa

– 3 catei usturoi

– rosii decojite (conserva)

– un ardei capia

Mod de preparare

O reteta foarte simpla, tot ceea ce ai de facut este sa fierbi pastele integrale, al dente. Dupa aceea, caleste o ceapa, cateii de usturoi si ardeiul. Adauga lintea rosie fiarta in prealabil, pentru 10 minute...vezi mai multe retete vegane >>>

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *