Carucioare pentru bebelusi – cum faci alegerea perfecta?

Nici nu te-ai dezmeticit bine dupa aflarea vestii ca vei avea un copil, si deja incepi sa te gandesti ca nu vei fi in stare sa pregatesti totul la timp. Carucioarele pentru bebelusi sunt printre primele produse pe care le treci pe lista de achizitii. Gama variata din comert te poate pune in dificultate atunci cand vine vorba despre alegerea produsul potrivit pentru micutul tau, mai ales daca nu ai deloc experienta la acest capitol.


Care sunt cele mai importante tipuri de carucioare? Ce este un carucior sport, dar unul 3in1? Cu landou ori cu scaun auto? Acestea sunt doar cateva dintre intrebarile care pot trece prin mintea proaspetilor parinti. Citeste in continuare de ce criterii de selectie trebuie sa tii cont atunci cand intri intr-un magazin de carucioare pentru bebelusi, dar si care este diferenta dintre cele mai populare modele.

Caruciorul pentru copii – sfaturi utile pentru alegere


Cum poti sa obtii confort si siguranta pentru copil, dar si multumire pentru parinti? Ei bine, nu este atat de complicat pe cat pare. Tot ce trebuie sa faci este sa tii cont de urmatoarele sfaturi.

Nu alege un model de carucior care are o greutate mai mare de 9-10 kg, fiindca va fi greu de transportat de mamica. Nu te baza pe un astfel de produs nici daca visezi la vacante de neuitat alaturi de nazdravanul tau. Carucioarele potrivite pentru vacanta sunt usoare, ocupa putin spatiu in portbagajul masinii si pot fi transportate usor si in deplasarile cu avionul.


Carucioarele pentru copii trebuie sa aiba mai multe centuri astfel incat parintii sa stea linistiti la capitolul siguranta. Testeaza intotdeauna si franele unui carucior si asigura-te ca sunt realizate din materiale rezistente si ca sunt usor de utilizat.


Totodata, parintii mai trebuie sa fie atenti si la rotile caruciorului fiindca de acestea depind gradul de manevrabilitate si cel de atenuare a socurilor. Spre exemplu, rotile mai mari atenueaza socurile produse de denivelari, insa cele mici sunt mai usor de manevrat in timpul plimbarilor.

Trebuie luat in considerare si materialul din care sunt realizate rotile caruciorului. Specialistii in domeniu recomanda cauciucul si siliconul ca fiind cele mai bune solutii.

De asemenea, cauta informatii si despre alte dotari ale carucioarelor pentru bebelusi. S-ar putea sa le simti lipsa si sa regreti apoi ca nu le-ai luat in calcul la achizitionarea produsului. Accesoriile precum plasa pentru tantari, husa pentru ploaie si geanta pentru depozitare se vor dovedi de un real folos in momentele-cheie.

Cele mai cautate tipuri de carucioare pentru copii

Inainte de a alege caruciorul potrivit pentru nazdravanul tau, studiaza atent caracteristicile fiecarui model si cumpara-l pe cel care se pliaza pe nevoile si pe bugetul familiei. Realizeaza o lista cu plusuri si minusuri pentru fiecare produs in parte si apoi ia cea mai buna decizie.

  • Carucioare sport

Multi parinti au optat pentru un model de carucior sport fiindca ofera o multime de beneficii si este prietenos si cu bugetul. Modelul este usor de folosit, se pliaza si poate avea spatar reglabil in 3-4 pozitii, astfel incat copilul sa stea cat mai confortabil. Acest tip de produs este o alternativa minunata la carucioarele mari. Mai multe informatii despre carucioarele sport pe chicco.ro.

  • Carucioare de tip umbrela

Inca un model apreciat de parinti este caruciorul de tip umbrela. Acesta este cel mai ieftin de pe piata la ora actuala, este extrem de usor de manevrat, rapid de pliat si transportat. Intr-adevar, acestea sunt caracteristici avantajoase, dar trebuie sa iei in considerare si faptul ca acest model nu atenueaza eficient socurile. Prin urmare, nu se numara chiar printre cele mai confortabile carucioare pentru bebelusi.

  • Carucioare 2 in 1 pentru copii

Modelele de carucioare 2 in 1 reprezinta o investitie buna pentru parinti. Contin doua module utile pe care le poti alege in functie de nevoile si de stilul de viata al familiei tale.

De exemplu, acest model permite combinarea unui carucior standard cu un landou ori cu un scaun auto. Daca aveti masina personala si obisnuiti sa plecati des la drum atunci aceasta este alegerea potrivita pentru voi.

  • Carucioare 3 in 1 pentru bebelusi

Carucioarele 3 in 1 ofera o solutie completa, fiind compuse din caruciorul standard, landou si scaun auto. Un astfel de model vine la pachet cu o multime de avantaje pentru parintii care au o viata aglomerata. Desi sunt mai scumpe decat celelalte modele prezentate mai sus, luati in considerare ca raspunde tuturor nevoilor familiei. In plus, veti iesi mai castigat daca veti opta pentru in carucior 3 in 1 decat daca ati fi cumparat separat cele trei piese.


Tine cont de sfaturile noastre practice si sarcina de alege caruciorul potrivit va fi una mult mai simpla. Tine cont atat de siguranta si de confortul micutului tau, dar gandeste-te si care dintre aceste modele iti va face viata mai usoara.

Evaluarea acestui articol

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *